вторник, 25 февруари 2014 г.

Програма на тържеството за Националния празник на 3 март в Силистра

25/2/2014

 
     Община Силистра, Дирекция „Хуманитарни дейности“,  кани силистренци на площад „Свобода“ на 3 март 2014 г. (понеделник) от 10.30 ч. за участие в тържествения ритуал по случай 136 –та година от Освобождението и Националния празник на Република България. Празничната програма  ще започне с  прожекция на филма „Крепост Меджиди табия“, който разказва историята на единствената напълно съхранена крепост от османската епохавБългария,паметник на културата.
         По време на тържествения ритуал кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов ще произнесе празнично слово. Ще бъде издигнато националното знаме. Венци и цветя ще бъдат поднесени на паметниците на Стефан Караджа, Капитан Георги Мамарчев и граф Лев Толстой. В мероприятията на тържеството ще участва и Областна администрация – Силистра.
           В програмата по отбелязване на Трети март: отличени рецитатори от конкурса „С България в сърцето“, ДФФ „Добруджанче“ към НЧ „Доростол – 1870”, Музикална студия „До ре ми“ , Градски духов оркестър, Регионален клуб „Традиция”. В чест на Националния празник „Трети март“ с пълно работно време и при безплатен вход за всички гости и граждани на Силистра ще работят Художествената галерия, Етнографският и Археологическият музеи, както и Природонаучният музей към резервата в село Сребърна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар