вторник, 22 май 2012 г.

Кризата си е криза, учителите заслужават поне един коктейл за 24 май


     Спазена бе традицията в община Силистра да има коктейл за заслужилите учители. Тържеството бе в комплекс "България", организирано от кмета на общината д-р Юлиян Найденов. В различни категории бяха наградени учители в компанията на голям брой номинанти.
   
Иван Занов
Учителите на Силистра
         Комисия с председател Денка Михайлова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности”,  разгледа  кандидатурите на номинираните от учителските колективи преподаватели. В навечерието на 24 май – денят на светите братя Кирил и Методий, отличените с високи постижения учители, които получиха награди, както следва: постижения в педагогическа практика в предучилищната подготовка, носител на наградата е Богдана Илиева Великова – детска учителка в ЦДГ „Иглика”;  начален етап на основното образование – носител на наградата е Нели Стоянова Любенова – начална учителка в ОУ „Иван Вазов” – гр. Силистра; постижения в педагогическата практика в културно-образователни области „Български език и литература” – носител на наградата е Елена Ласкова Ангелова – учителка по български език и литература в СОУ „Никола Вапцаров”;  постижения в педагогическата практика в културно-образователни области „Чужди езици” носител на наградата е Веселина Кулчева Антонова – учителка по английски език в ЕГ „Пейо Яворов”; постижения в педагогическата практика в културно – образователната област „Математика, информатика и информационни технологии” – носител на наградата е Йорданка Иванова Господинова – учителка по математика в СОУ „Юрии Гагарин”; за постижения в педагогическата практика в културно - образователна област „Обществени науки и гражданско образование” – носител на наградата е Иван Александров Занов – учител по история и цивилизация в ОСУ „Дръстър”; за постижения в педагогическата практика в културно - образователна област „Природни науки и екология” - носител на наградата е Евгения Цветкова Митева – учителка по физика и астрономия в ПГ по СУАУ „Атанас Буров”; за постижения в педагогическата практика в културно - образователна област „Изкуства, бит и технологии и физическа култура и спорт” - носител на наградата е Дариела Петрова Георгиева – учителка по тамбура и народно пеене в СОУ „Никола Вапцаров”; за постижения в професионалното образование и обучение носител на наградата е инж. Марийка Христова Борачева – учителка по професионална подготовка в ПГПТ „Евлогий Георгиев”;  носител на наградата за най-успешен мениджмънт в предучилищната подготовка за 2012 година е Румяна Костадинова – Георгиева – директор на ЦДГ „Радост”.
Т. Славова и Д. Михайлова - вдясно
    Носител на наградата за най-успешен училищен мениджмънт за 2012 година е Тодорка Балушева Славова – директор на ОУ „Св. Климент Охридски” – с. Проф. Иширково. Почетно отличие „Неофит Рилски” на Министерство на образованието, младежта и науката – Кудинка Цветкова – помощник – директор на ОУ „Иван Вазов”-Силистра. Удостоена с честта да присъства на празничния коктейл при Президента на Република България има Елена Александрова – директор на ПГПТ „Евлогий Георгиев”. 
              Навръх 24 май в Силистра ще бъде ритуалът по вдигане на националния флаг на Република България. В 10 часа ще стартира дефилето, начело на което застава кметът д-р Юлиян Найденов. Той е сред заявилите да държи реч за празника в тържеството на площада, за пръв път след дефилето и пред всички ученици. 60-минутна е програмата - концерт "Талантите на Силистра" с участието на изпълнители и групи като "ДО, РЕ, МИ", "Бяло, зелено, червено", Фанфарен оркестър и мажоретки на ОУ "Отец Паисий", Клуб по художествено слово с р-л Ванушка Ангелова, балетите "Б2", "Лиденс" и КСТ "Елеганс", ВИФ "Петруна", Ансамбъл "Ритъм" и  поп-певецът Йордан Марков. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар