четвъртък, 3 май 2012 г.

На 4 май от 11 часа - заповядайтее пред Паметника на загиналите в Първата световна война, на 9 май - при паметника на 31 полк


Сн. интернет
На 04.05.2012 г. в 11 часа представителни групи от община Силистра, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Областния военен отдел – Силистра, Общинските комитети „Васил Левски” и „Христо Ботев” и граждани ще изразят своето признание към героите в навечерието на 6 май – Ден на храбростта, на Свети Георги Победоносец и Празник на Българската армия пред Паметника на загиналите през Първата световна война. В тържеството ще участва Градският духов оркестър. Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов ще поднесе венец в чест на героите. Районът около паметника бе почистен от служители на общинската администрация в акцията „Да изчистим България”, проведена наскоро.

За тържественото отбелязване на 9-ти май – Ден на Европа и Ден на победата, Община Силистра организира от 11 часа пред Паметника на 31-ви Силистренски полк  тържеството, посветено на  67 години от края на Втората световна война. Ще бъде отслужена панихида и ще се поднесат венци и цветя в знак на признателност. Община Силистра, Съюзът на ветераните от войните, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Областният военен отдел  отправят покана към ветераните и гражданите за участие в тържеството.  Община Силистра се включи в националната инициатива на списанията „Мениджър” и „Обекти”  за тържествено отбелязване на Деня на Европа – 9-ти май. Партньор е Информационното бюро на Европейския парламент в София. Точно в 12 часа на 9-ти май  във всички областни градове ученически оркестри ще изпълнят химна на Европа, с посланието към гражданите на Стария континент – това е България, това е нейното бъдеще. Не Могилино, не гетата, не престъпността, а хубавите и талантливи български деца. Тази година се навършиха 5 години от пълноправното членство  на България в  Европейския съюз. Фанфарната музика на ОУ „Отец Паисий” ще изпълни „Ода на радостта” на площад „Свобода”, пред Община Силистра. (Информация по съобщения от община Силистра)

Няма коментари:

Публикуване на коментар