сряда, 25 май 2016 г.

Силистра с тройно отличие от Клуба на българския културен и научен елит

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов получи тройно отличие „Златен печат, сертификат и монета“ от Клуба на българския културен и научен елит, създаден от представители на българската интелигенция преди няколко години. 

Те бяха връчени по време на официална церемония в гр. София в чест на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост в компанията на учени от БАН, университетски среди и културни институти в страната. 

Силистра бе удостоена на базата на три критерии: Историческо и културно наследство, Уникални природни дадености“ и Инвестиционни възможности за развитие“. Наградата „ЗЛАТЕН ПЕЧАТ дава на града официален почетен статут на европейски град с висок престиж и обществено признание за съхраняване на културното наследство и уникални природни дадености.

По време на церемонията бе представен и рекламният филм за Силистра, който е с продължителност 10 минути и рекламен трейлър от 3 минути в най-съвременен формат – 1080p FullHD. Д-р Найденов в словото си подчерта: Изключително съм развълнуван, благодарен и щастлив за това най-високо, златно отличие, признание за цялата силистренска общественост и за работата на моя екип.“
16 април 2013 г.

Златни книги за различни заслуги в Силистренския край досега са имали кметове на Алфатар, Ситово и село Сребърна, други институции, както и журналистът Йордан Георгиев. Повече от 10 години се дават "златни книги" и печати за подпис върху важни документи от името на Клуба на българския културен и научен елит,  част от Съвета на европейската научна и културна общност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар