сряда, 25 май 2016 г.

Доброволци спасяват пострадали след аварии и при инцидент във воден басейн




http://shumenredcross.blogspot.bg/

От 20 до 22 май 2016 г. край село Кюлевча бе междурегионалното обучение на доброволните екипи за работа при бедствия аварии и катастрофи от областните организации на БЧК от Варна, Търговище, Добрич, Силистра и Шумен. Една от дейностите на ОС на БЧК Шумен е обучение и поддържане в перманентна готовност на Доброволният екип за оказване на помощ при бедствия, аварии и катастрофи към ОС на БЧК Шумен. 

Обучението бе под патронажа на Христо Григоров - председател на БЧК, и на Милена Недева - кмет на община Каспичан. Специални гости обучители бяха д-р Никола Николов - директор на дирекция "Мениджмънт бедствия" при НС на БЧК и Георги Стамов - Планинско Спасителната служба при НС на БЧК.

Отработени са въпроси по взаимодействието на отделните аварийни екипи за незабавна и адекватна реакция за оказване на помощ на пострадали в бедствена и кризисна ситуация както в планината така и при наводнение.

Всички участници бяха наградени с грамоти за показаните изключителни умения и професионализъм, както при алпийското спасяване на Мадарските скали, така и на давещи се във воден басейн.

"Силистренският екип бе от петима души и взе участие в двата казуса - алпийско спасяване на мадарските скали и бедствие при воден басейн - в случая язовир Кюлевча", каза Незабравка Христова - един от силистренските участници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар