четвъртък, 19 май 2016 г.

36 абитуриенти отличници със сребърни награди от община Силистра

В зала 13 на Художествена галерия Силистра бе проведено тържеството по награждаване на 36 отличници от 9 СОУ и професионални гимназии от града – център на област Силистра, от които 11 са първенци на своите училища. 

Наградите – знакът на община Силистра и сребърно колие, бяха връчени от заместник областния управител Елена Томова, от д-р Мария Димитрова – председател на Общински съвет Силистра, от заместник кметовете Денка Михайлова и Мирослав Тодоров, от директора на дирекция Цветана Игнатова и от началника на образователния отдел към общината Нели Иванова, както и от Славянка Стоянова – председател на постоянната комисия по образование в ОбС Силистра. В програмата участваха и представители на Център за музика и изкуства "Мегатон".
 
Тази година награди получиха: Николай Николов, Нели Стоянова и Янина Христова от различните направления на ПМГ "Св. Климент Охридски"; Ваня Стойчева - ПГСУАУ "Атанас Буров"; Айхан Акифова - ЕГ "Пейо Яворов"; Нели Иванова - СОУ "Никола Й. Вапцаров"; Ренел Февзи - ПГМТ "Владимир Комаров"; Теа Димитрова - ОСУ "Дръстър"; Сюнгюл Кадир - ПГЛТ "Евлоги Георгиев"; Йордан Ковачев - ПЗГ "Добруджа", Нели Атанасова и Иван Велинов - ПГЛП "Пенчо Славейков".
Всички те приветстваха участниците в традиционното тържество с пожелание зрелостниците да се върнат в родния град, за да реализират професионалните умения, придобити във ВУЗ-овете, в които ще отидат да учат.
Утре в Силистра е тържеството за награждаване на най-добрите учители в церемония, провеждана от община Силистра през последните години. Подобни ритуали са актуални в дните преди и на 24 май във всички населени места в област Силистра, където има училища – близо 50 в сферата на началното, основното и средното образование.

Няма коментари:

Публикуване на коментар