понеделник, 30 май 2016 г.

Три първи места за балет Б2 Силистра от фестивал в Румъния


От профила Boryana Kioseva във Фейсбук: Три първи места за балет Б2 от  от международен фестивал за гимнастика и танц "Приятелство" - Румъния: купата на шампионите, за модерен танц ("Котките" и "Зомби парти") и за танца на дует акробатика.

В Румъния в далечната молдовска част, в град Васлуй, се проведе 32-ят международен фестивал за танци и гимнастика „Приятелство”. Най-големият подобрен детски конкурс на територията на северната ни съседка с над 2 000 участници: от Украйна, Молдова, разбира се и Румъния. България беше представена в лицето на силистренската балетна формация „Б2 БАЛЕТ” с ръководител г-жа Боряна Кьосева.

Момичетата се състезаваха в категориите модерен и акробатичен  танц-девойки. При силна конкуренция от елитни румънски билети, нашите силистренки танцуваха два танца и защитиха достойно името на България, като спечелиха първото място в техните категории.

Спечелиха и сърцата на публиката, така и нямаше как да не участват и в гала концерта, където с визията и хореографията на техният танц „Зомби парти“ показаха и доказаха защо са номер 1.


Та седмица и половина след това събитие, смятаме, че силистренската общественост тр да разбере за успехите на местните таланти, особено, когато те не представляват само своят клуб или град, а своята страна!Ще се радваме ако сте заинтересувани от тази новина.С удоволствие бихме ви помогнали с по-подробна информация и снимков материал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар