вторник, 24 май 2016 г.

Урологът д-р Стоев връчи поредна награда на изявен гимназист от Силистра


Д-р Венцислав Стоев, Фейсбук: "На 24 май 2014 г. основавах награда на мое име, която се връчва веднъж годишно за постижение на ПМГ „Св. Климент Охридски”, получило значимо национално или международно признание в състезания, конкурси, олимпиади и пр. То e от сферата на естествените и хуманитарни науки. Наградата е морална - грамота и парична - в размер на една минимална работна заплата за страната за съответната година. 

Тази моя инициатива срещна изключителна обществена подкрепа. Тя беше отличена в националните медии, вестници и телевизии. Затова през тази година взех решението да връча като паричен стимул по една минимална заплата, а именно 420 лв. и на учителя, и на ученика.

Връчвам наградата „Д-р Венцислав Стоев” за 2016 г. на Мартин Маринов Георгиев и на неговата учителка Бистра Маринова Кулева, защото считам, че всеки интелектуален, научен, творчески и физически труд следва да се посреща с респект. Този труд трябва да бъде стимулиран във всичките му проявления, защото само по този начин може да се постигне успех и просперитет в личен и обществен план. Логиката на наградата също така е насочена и в постигане на конкуренция и състезание за трайни и значими постижения – както на учениците, така и на педагозите. 

Мартин е в началото на житейския си път, но дълбоко в себе си съм убеден, че поставените основи във възпитанието и образованието му, неговият труд и воля, ще го доведат до сигурни успехи в живота. Вярвам в това, желая го и искрено го поздравявам!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар