понеделник, 16 май 2016 г.

Дунав мост Силистра -Кълараш - публично-частно партньорство?

Единствената възможност за осъществяване на проекта Дунав мост Силистра - Кълараш и нов транспортен коридор е публично-частно партньорство, обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в отговор на настоятелно поставената пред нея тема от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов относно необходимост от изграждане на мост и транспортен коридор към него. Това стана по време на форума "Региони в растеж", който се проведе вчера в Русе.

В него взеха участие кметовете на общините Русе, Силистра и Тутракан д-р Димитър Стефанов, представители на бизнеса от Северния централен регион, неправителствения сектор и др. Организатор на дискусията бе в-к "24 часа".

Пред форума д-р Найденов подчерта, че в града е силно затруднен трафикът от тежкотоварни автомобили, както и има необходимост от нови транспортни коридори и мост над р. Дунав. Той подчерта ясната позиция на местната власт и обществеността по въпроса. Министър Павлова заяви, че Силистра има нейната подкрепа. Въпрос на време е да се появи инвеститор, тъй като европари за такъв проект няма. Единствената възможност за осъществяване на този коридор е публично-частно партньорство. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар