вторник, 24 май 2016 г.

Легендарен учител химик изненада с подарък випуск 1976 на ПМГ Силистра

Легендарният учител по химия от Силистра Николай Манолов изненада своите бивши възпитаници от в „Випуск 1976” на някогашната ПМГ – сега ПМГ „Св. Климент Охридски” Силистра, поднасяйки подарък на юбилярите – кутия шоколадови бонбони и картичка. За него учениците от няколко поколения казват – беше строг, но справедлив.

За него в материал на Марин Минев, публикуван в WEB Silistra четем: „Цели 38 години - от 1954 година до 1994 година, когато се пенсионира в Природоматематическата гимназия „Св. Климент Охридски” – Силистра, остава верен и всеотдаен на професията си – учител по химия…П рез 1985 година, когато получава званието „Заслужил учител”, а по-рано и орден „Кирил и Методий”- ІІ степен. Като ученик е свирил на цигулка в училищния оркестър. 

Участвал е в окръжни и републикански първенства с баскетболния отбор. Негови любими учители са Мара Балканска по френски език и Атанас Неделчев по химия, които с професионализъм и човечност са предопределили бъдещия му професионален път.”


И още от АРТ Силистра във Фейсбук: „На 22 април 2014 г. дългогодишния учител по химия във Втора мъжка гимназия и ПМГ „Св. Климент Охридски " - Силистра, чукна 82 лазарника. Както винаги одухотворен и с чувство за хумор , той посрещна още от сутринта гости за празника си. Негови ученици, колеги и приятели го поздравиха за рождения ден. Любимец на много поколения ученици, във видимо добро настроение и най-вече в здраве, той почерпи гостите си с бонбони и марково уиски!”

За доброто настроение на празника "40 години випуск 1976 на ПМГ Силистра" допринесоха балерината Никол Радева от балет "Лиденс" при НЧ "Доростол" с р-л Лидия Маркарян, актрисата Стефани Лечева от Шуменския театър, също юбилярка със съвипускниците си, и музикалният домакин на вечерта в к-с "Дръстър" - Меги и Илия Илиеви от Центъра за музика и изкуства "Мегатон".

Няма коментари:

Публикуване на коментар