вторник, 31 май 2016 г.

Чрез Лайънс клуб Силистра крайдунавският град е домакин на международен детски празник и концерт „Усмивки на приятелството”

                
За Баба Марта бе предишната 
инициатива
на Лайънс клуб Силистра
Международната асоциация на Лайънс клубовете, с домакинството на Лайънс клуб Силистра, организира Международен детски празник и концерт „Усмивки на приятелството” на 4 юни 2016 г. от 10.30 ч. на площад „Свобода” в Силистра. При лоши метеорологични условия концертът ще се проведе в големия салон на театъра. В богатата концертна програма ще участват талантливи деца и младежи, поканени от Лайънс клубовете в Силистра, Русе, Констанца и Кълъраш.

„Тази година за пръв път Лайънс клуб – Силистра учреди четири награди за талантливи деца и младежи в различни области. Празникът „Усмивки на приятелството” е изява и признание за таланта на младото поколение. Той предоставя възможност за диалог, общуване и възпитаване в ценностите на добротворството” – посочи инж. Любомир Ковачев – президент на Лайънс клуб – Силистра.

В програмата от Силистра ще участват Детска музикална студия „До Ре Ми” с ръководител и вокален педагог Бонка Скорчелиева, Балет „Лиденс” със солист Никол Радева към Народно читалище „Доростол – 1870” с ръководител Лидия Маркарян, Танцов ансамбъл „Ритъм” с ръководител Росен Атанасов към Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1966”.

Сред участниците в програмата са Детска вокална група „Слънце” от Общински център за изкуство и култура – Русе, с ръководител и вокален педагог Наталия Константинова. Формацията ще бъде представена от солистите Мира Пуйкова, Васил Сиромахов, Кристина Баракова. В русенския лайънс поздрав е включена Формацията за модерен балет „Мираж” с хореограф Наталия Томова, към Общинския детски център за култура и изкуство – Русе.

Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Зорница” от град Русе ще представи богата фолклорна програма. Главен художествен ръководител е Милка Железарова, хореограф – Явор Пиргозлиев, вокален педагог на народния хор – Светлана Недкова.

В Празника „Усмивки на приятелството” ще участва театрална трупа „Арка” от гр. Констанца, Румъния, създадена по инициатива на актьора Дан Кожукару. В тази трупа участват деца и младежи от домовете за деца, лишени от родителска грижа: „Антонио”, „Овидиу”, „Делфин” и „Малкият Ротердам”. Те предлагат на децата неформално възпитание чрез изкуство и
широк достъп до културна среда – литература, театър, музика, танц.

От побратимения на Силистра град Кълъраш, Румъния, в концерта ще участва Ансамбъл „Спикул Доробанцу” на Общинския съвет Доробанцу, окръг Кълъраш. Ръководител на ансамбъла е хореографът Аурел Майлат.

На 4 юни 2016 г. от 19.30 часа в ресторант „Дръстър” е благотворителният бал на Лайънс Клуб – Силистра, средствата от който отново са за талантливите деца и младежи на Силистра. В програмата ще участват изявени деца от Силистра и квартет „Интро”.


Награди в конкурса за лого „Усмивки на приятелството”: първа награда се присъжда на Димитър Иванов Николов – 16 г. от Школа по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Живка Ковачева. Носител на Втора награда е Станислава Ненова – ученичка от XІІ клас на ПГСУАУ „Атанас Буров” – Силистра. Трета награда печели Габриела Евгениева Андреева – възпитаничка на Школата по изобразително изкуство при ОДК с ръководител Живка Ковачева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар