петък, 27 май 2016 г.

Повторна премиера на "Приключенията на Спиртозов" в Силистра

27 май, 20,30 ч., кино ЛАТОНА, Силистра
Приключенията на Спиртозов” – така се казва най-новият филм, реализиран тези дни от набиращото все по-голяма скорост „Nightmare studio” в Силистра. Сценарист, режисьор и продуцент е неговият собственик Адриан Ал Жазар, който е наш съгражданин, отдаден на седмото изкуство, независимо от това, че не е учил в НАТФИЗ.
За главните роли е привлякъл Севгин Адемов, Моника Панайотова, Николай Калчев и Илияна Илиева, както и други актьори /всички любители като него/. Колкото до снимките на отделните сцени, те стартираха в началото на март и бяха направени в града и околностите му само за месец и половина. Сега екипът подготвя премиерата на продукцията, насрочвайки я за 20 и 27 май от 20,30 ч. в кино „Силистра” при вход свободен за зрителите.
Става дума за микс от киножанровете плюс специални препратки към култовата поредица за Индиана Джоунс на Стивън Спилбърг. Интерпретирани са популярни мотиви от нея, използвани са прийомите на фантастичното, карнавалното, паранормалното, мистериозното, конспиративното и т.н. Има битка със злото, екшън, интриги, преследвания, има и много алкохол, който през цялото време се лее в изобилие. Сред най-големите пиячи е и самият главен герой, неслучайно наречен от авторите Вермут Спиртозов.
Такава е и тяхната цел – да пародират машината Холивуд, още повече, че периодът на класиката отдавна отмина и днес на мода са лентите с компютърни ефекти. Местните кинаджии обаче разчитат на естествените декори, оставайки си предимно реалисти и запазвайки чувството си за хумор, което искат да предадат и на публиката. Макар и непрофесионалисти, те са много запалени и работят с хъс, твърдо решени да правят истинско кино. Доказателство са и предните им продукции „Бандити под наем”, „Сивият – ловецът на крадци” и „Сивият – възмездие”, създадени в рамките на последните две-три години, откак „Nightmare studio” съществува.
Сега предлагат четвъртия си филм, водени по-скоро от ентусиазъм, а не толкова от стремежа да превърнат Силистра в център на родната киноиндустрия. Макар че, кой знае, може някой ден и това да се случи, споделиха техните фенове, пожелавайки им успех.
http://www.paralel44.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар