вторник, 24 май 2016 г.

Фолклорна група "Добруджа" с нова трайна следа на Старопланинския събор във Велико Търново

Фолклорна група „Добруджа“ при Народно читалище „Доростол 1870“ Силистра се завърна от Старопланинския събор "Балканфолк" във Велико Търново отново с признание за ярко присъствие в сферата на автентичния български фолклор и с покана за участие в поредното издание на Световния шампионат в Бургас – Несебър – Слънчев бряг – Св. Влас – Поморие. 


В миналогодишната проява от същия характер групата с корепететитор Пламен Костадинов и организатор Мария Христова получи една от най-големите награди. Преди месец ФГ „Добруджа” проведе своя юбилеен концерт за 25-ата година от създаването си. През това време в състава са били над 50 души. Солистите на състава в лицето на Руска Димова и Руси Стефанов също са забелязани на събора в старопрестолнината ни и се очаква да се явят на шампионата, провеждан по Черноморието. 

Още един силистренски читалищен състав - Смесен хор "седянка" бе отличен на събора във Велико Търново за участието си с фолклорна програма, както и бе поканен да се яви на световния преглед, записите от който се излъчват по няколко регионални телевизии, а най-добрите изпълнения влизат и в специален диск, прославящ българския фолклор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар