сряда, 15 юли 2015 г.

Обсъждаме изграждането на Дунавски център за спорт и култура в Силистра.


На 17 юли 2015 г. (петък) от 15 ч. в салона на община Силистра до Дунавския парк ще бъдат представяни изработените предварителни и прединвестиционни обемно-устройствени проучвания за изграждане на  Дунавски център за спорт и култура в Силистра. Това личи от покана на кмета на община Силистра до институциите, другите заинтересовани организации и до обществеността.
Преди 25 години в Силистра трябваше да бъде завършена многофункционална сграда на територията на някогашната открита спортна площадка „Истър“, но не се случи – говори се, че в онези времена не е имало достатъчна активност в местната власт, а и не е достигала работна ръка. Дори се твърди, че „в София“ са връщани пари по тези причини.
До 1989 г. не бе осъществена и друга възможност – срещу бившата маслобойна да има голям плувен комплекс, на който бе предвидено да се проведе първенство на Балканския полуостров. Години по-късно площадката бе приватизирана, а недоизграденото водно съоръжение буреняса.
Независимо от тези обстоятелства,       в продължение на десетилетия местният плувен клуб бе сред най-добрите в страната, а и сега в ОСУ „Дръстър“ има прием на спортисти плувци, наследници на европейския шампион Денислав Калчев, участник на олимпиади. Бяха и години, когато треньор на националния отбор бе силистренецът Веселин Суров.
И без добра покрита спортна зала – в условията на бивш конен манеж, подрастващите ни баскетболисти са сред най-добрите в страната: тази година с пет финала, от които едно трето място, две шести и две седми – без да броим победите във фестивалите на баскетбола при най-малките. Имаме и двама национали по баскетбол – Георги Кирилов и Преслав Неделчев.

Междувременно стана ясно, че предстои кампания, инициирана от Министерство на младежта и спорта и от Български спортен тотализатор за реновиране и/или изграждане на спортни обекти в страната във връзка с нова моментна лотарийна игра

Няма коментари:

Публикуване на коментар