четвъртък, 23 юли 2015 г.

В Силистра разследват грабеж на хиляди от чейндж бюро в Дулово

         В област Силистра полицията работи по разследване на грабеж, извършен тази сутрин в Дулово. Сигналът за произшествието е получен около 07.20 часа на тел. 112. Според първоначалната информация двама мъже, придвижващи се с лек автомобил, са извършили грабеж на неустановена към момента сума от чейндж бюро, намиращо се в района на автогарата. Няма пострадали хора. Дежурна оперативна група от РУ-Дулово извършва оглед на мястото на инцидента. Предприети са необходимите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за изясняване на случая.

Според http://utroruse.com/ Окръжна прокуратура Силистра е образувала досъдебно производство за въоръжен грабеж в големи размери. И още: двама неизвестни мъже са причакали пред обменно бюро до автогарата в град Дулово работещия там 46-годишен служител С.М., който пренасял в торба сумата от 120 000 лева. Нападателите, маскирани и въоръжени с газов пистолет, проследили с автомобил пътя на служителя от казиното в Дулово, където се съхранявали парите за работата на обменното бюро, до работното му място.
      От записите на камерите в района на престъплението, които са иззети, е установена и фактическата обстановка, информират от прокуратурата. По заповед на единия от нападателите служителят в бюрото е хвърлил торбата с парите на земята, другият е произвел два изстрела с газов пистолет пред очите на десетки очевидци в центъра на Дулово. След това извършителите са се оттеглили от мястото на престъплението с автомобил.
        Ограбеният сам е подал сигнал за въоръжения грабеж на телефон 112. Установено до момента е, че автомобилът, с който се придвижвали нападателите е откраднат преди месец в Шумен.
     Води се разследване на въоръжения грабеж. Извършва се оглед на местопроизшествие, иззети са гилзите от изстрелите, разпитват се пострадалият и множество очевидци на престъплението. Предприети са действия за издирване на извършителите. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар