вторник, 7 юли 2015 г.

Живееща в Италия силистренка дари Дома за стари хора с шевна машина и специална ютия

     Силистренката Стоянка Георгиева, възпитаничка на славната репетиторка и хореографка Варта Ценкова, живее от 20 години в Италия и от 13 години  има школа за танци и фитнес в малкото градче Карамания Пиамонте в близост до Торино. Наскоро тя дари Дома за стари хора в Силистра със съдействието на община Силистра. След настаняването на баба си в социалното заведение, тя се поинтересувала по-подробно от нуждите на обитателите в него. От там идва идеята, че може да направи добро, което да повдигне духа на възрастните хора. 
          След последната семейна визита в България Таня споделила с децата от нейната група какво е правила през летните почивни дни в България и те решили да я изненадат като съберат в бурканчета пари, с които да купи неща за възрастните хора в социалното заведение. Изненадата е била огромна, защото в продължение на една година те тайно събирали средства в бурканчета от мармалад и при последната им среща, преди началото на това лято, те ѝ подарили бурканчетата, на които било написано специално послание. Трогната от този мил жест, тя с радост се връща в Силистра и купува за Дома шевна машина и парна полупрофесионална ютия. 
      Днес в Дома за стари хора радостните баби и дядовци благодариха на дамата и си пожелаха взаимно да продължават да поддържат контакт, и да се зареждат с положителни емоции чрез такива мероприятия. Следваща стъпка, която възнамеряват, е да установят контакт и да си помагат взаимно с дома за стари хора в малкото градче в Италия.

   

Няма коментари:

Публикуване на коментар