събота, 18 юли 2015 г.

В Силистра се зароди мечта за Арена "Европа"


         В Силистра няма нито една представителна зала за спорт и култура, но вече се зароди мечта за изграждане на Арена "Европа", предназначена за мултифункционална изяува в различмни сфери. За целта общината организира среща с обществеността на Силистра, на която бе представена идеята за изграждане на Многофункционална сграда - център за спорт и култура в гр. Силистра. Бяха представeни изработените предварителни прединвестиционни и обемно-устройствени проучвания от екип на БД АРХ ЕООД, представен от арх. Божидар Хинков. Посоченото от проектантите място е на брега на р. Дунав в района на Топливо. Локацията е предпочетена заради пространствената визия, която е алюзия на "две лодки".
      Разгърнатата площ на центъра е 8 670 кв.м., като 2 580 от тях са за реатрактивни пространства /барове и ресторанти/, 3 690 кв.м. за културни събития и фоайета и пр. Сградата може да се темперира с фотоволтаични системи. В нея могат да се разполагат сгъваеми трибуни и всички видове съоръжения за обезпечение на културни и спортни събития. Тя би могла да посрещне едновременно 2 400 седящи и около 1400 правостоящи места. Работното заглавие на обекта по предложение на архитектите е Арена Дорусторум, но кметът д-р ЙЮлиян Найденов заяви, че би предпочел да бъде наречена "Арена "Европа".
        Община Силистра очаква още предложения за наименоване на обекта до 23 юли 2015 г. (на сайта на общината или във Фейсбук- страницата x). 

Няма коментари:

Публикуване на коментар