четвъртък, 23 юли 2015 г.

Косара кани на "Рибен фест"


            Разширява се обхватът на възможностите за изява в област Силистра на кметствата и читалищата, благодарение на иновативно мислене. След фестивала "Гозбите на Добруджа" в Сребърна, фестивалите на кайсиите в Тутракан и Айдемир, Фестивала на мамалигата в Нова Черна, задаващият се фестивал на динения маджун в Смилец, преди това - в село Косара ще има "Рибен фест" - насрочен за 2 август. Специален гост великолепният певец Орхан Мурад. Това научаваме от покана от първа страница на новия брой на в. "Тутракански глас".

         И още: Проектът „Рибен фест – Косара 2014″, ориентиран към различни възрастови и социални групи, се осъществява от Народно читалище „Ведрина 1997″ по договор с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Местната инициативна рибарска група „Главиница – Тутракан – Сливо поле“.
        Проявата е на стойност над 82 хиляди лева. Общинският съвет в Главиница реши да подпомогне на читалището с половината от парите като безлихвен заем за авансови плащания. В рамките на проекта ще бъдат създадени ателие по ръкоделие, групи за български и турски фолклор, школи по танци по и изобразително изкуство, както и рибна кухня. Така ще се създаде допълнителна заетост на жените чрез разнообразяване на традициите и поминъка. Ще бъде насърчен туризмът и ще има условия за по-успешна социална реализация и интеграция на жените и децата.Дейностите по проекта приключват в края на месец август.

Няма коментари:

Публикуване на коментар