понеделник, 20 юли 2015 г.

Ремонти на Дунавския парк, Младежкия дом,сградата на театъра, детски и учебни заведения с пари от ОП "Региони в растеж"

   
     В общината вече са подготвени шест проекта, които имат одобрени разрешителни за строеж. Община Силистра ще получи близо 18 милиона лева по новата ОП "Региони в растеж" за реализиране на инфраструктурни проекти, съобщи кметът Юлиян Найденов, цитиран от БНР. На общината са отпуснати и половин милион лева за довършване на ремонта на Дунавския парк - в източната му част, допълни още той.
        Общината има 6 готови проекта за реконструкция и ремонти на сгради и улици, които очакват финансиране. Част от тях ще бъдат реализирани с договорените средства по оперативната програма, каза Найденов.
Кметът уточни, че сред планове за ремонти има за Младежкия дом в Силистра,сградата на театъра, детски и учебни заведения. По програмата "Достъпна градска среда" ще бъдат реновирани ул. "Симеон Велики" и "Добрич".
         "Шест проекта, които са разписани, одобрени и са с разрешителни за строеж",допълни още той. По отношение на ремонта на Дунавския парк действията включват извършване на същите дейности, които бяха извършени в другите части на парка, а именно: осветление, пейки, алеята и напоителните системи.
Източник: investor.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар