петък, 17 юли 2015 г.

СЪС САЛ ПО ДИВИЯ ДУНАВ

 15.07.2015 в 11:38   / http://www.360mag.bg/

  
Уникален начин да опознаете Данубиус (старо име на р. Дунав) е да се впуснете в приключението „пътуване със сал“.
Сал "Дивият Дунав"
В ранна утрин или по залез реката мудно носи водите си, които отразяват слънцето, рибарските лодки тъкмо излизат на вода или се прибират с улова. Това е идеално време за среща с дивия свят на Дунав. Салът се движи със скоростта на течението, спокойно и безшумно, а дървените трупи и изграденото от естествени материали укритие върху него го превръщат в част от пейзажа. Така максимално можете да се доближите до островите, пясъчните коси, наводнените стари върби и брястове, където гнездят и се хранят множество редки и застрашени видове водолюбиви птици. Салът е и чудесно място за риболов, почивка на фона на птичите песни, готвене на открито, припек и плуване в реката. Пътуването със сал е на разположение в месеците от май до октомври и е подходящо приключение за групи до десет човека.
Сал "Дивият Дунав"
Ако искате да се потопите в чудния свят на Дивия Дунав, да откриете неговите потайности, тишината, разсеяна от птичите песни и речните вълни, да срещнете уникални не само за България, но и за Европа местности и видове, да бъдете гости на местните рибари, да приготвите с тях типичните за този край рибни ястия, подправени с диворастящи билки, да стъпите на необитаеми острови и пясъчни коси, да научите и почувствате най-славните мигове от дълголетната история на трите крайдунавски общини Сливо поле, Тутракан и Главиница, най-добре се обърнете към местното „Сдружение за развитие на туризма в региона на Тутракан“.
Сал Дивият Дунав
Тутракан
С финансовата подкрепа на Европейския фонд за рибарство и Република България, чрез „Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ 2007-2013 по проект „Създаване на нови туристически продукти в общините Тутракан, Сливо поле и Главиница за устойчиво развитие на екологичен и риболовен туризъм” Сдружение за развитие на туризма в региона на Тутракан е разработило дълъг над 50 км комбиниран маршрут за пешеходен, велосипеден и воден туризъм. За контакти: СНЦ „Сдружение за развитие на туризма в региона на Тутракан“, тел. 0892 212817, 0897 771259, e-mail: office@tutrakan-tourism.eu
www.tutrakan-tourism.eu
Fb: https://www.facebook.com/tourism.tutrakan
- See more at: http://www.360mag.bg/posts/50039#sthash.461Cx1SR.dpuf

Няма коментари:

Публикуване на коментар