сряда, 15 юли 2015 г.

Ротари клуб Силистра с обновен състав и ръководство

В Ротари клуб Силистра се проведе т.нар. ротиране, което се случва в началото на новата ротарианска година, започваща по традиция всяка година на 1 юли с едногодишният мандат на всеки нов президент, избран две години преди това с идеята да се подготви да „служи в полза на обществото“. Традицията е на повече от 110 години, откакто  е създадено ротарианското движение в Чикаго, САЩ.
Силистренският Ротари клуб, в който членуват понастоящем 24 души, е действащ от м. март. 2002 г. и през това време е имал 13 президенти. В началото на седмицата на практика започна мандатът на застрахователя Свилен Съботинов, който ще представлява клуба до 30 юни сл. г. През това време той ще е начело и на ръководството – Борда на директорите, ядрото на който е изцяло подновено.
30-годишният Николай Костов, който е мениджър от сферата на производството на месни продукти, е новият секретар на клуба, на чиито плещи преминават административните задължения. Той замени досегашния секретар журналиста Йордан Георгиев, който бе на този пост от 2009 г. насам, а преди него в продължение на години секретар бе адвокатът Михаил Добрев.
Обновление има и в длъжността ковчежник на клуба – в продължение на години това бе полк. о.р. Димитър Желев, заменен също от млад ротарианец в лицето на Галин Нарлев, представляващ ресторантьорския бизнес. В клуба официално бе приет и нов ротарианец – също в младежка възраст: това е юристът Николай Папазов.
Два са ротарианските клубове в област Силистра – и двата в крайдунавските градове на областта. Те са част от зона 13 в област „България“, обединяваща общо 86 клуба в страната, в които членуват 1 200 мъже и жени от различни региони. Към 41 от клубовете има и младежки структури, вкл. в Силистра и Тутракан: те се наричат Интеракт клубове, и в тях членуват подрастващи от 14 до 18 г.
Сп. „Ротари България“ е изданието, представящо дейността на ротарианците  в страната. България е сред 31 страни по света от общо 168, членуващи в Ротари Интернешинъл, в които има подобни списания на родния език на членуващите в организацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар