понеделник, 13 юли 2015 г.

Ясни 6 от кандидатите за кмет от ГЕРБ в област Силистра

         В зала „10-и февруари“ на Общински съвет Силистра бе представянето на кандидатите на Политическа партия ГЕРБ за кметове на 6 от седемте общини в област Силистра. Лично председателят на националния предизборен щаб и заместник-председател на партията Цветан Цветанов обяви, че д-р Юлиян Найденов и д-р Юксел Ахмед ще се явят на „Местни избори 2015“, за да повторят мандатите си, начело съответно на общините Силистра и Дулово, а Любен Сивев ще участва, за да стане за пореден път кмет на община Кайнарджа.    
      В три от общините в областта ГЕРБ има кандидати, които също се стремят към управление на кметските администрации в мандат 2015-2019 г.: в Главиница – д-р Себахтин Халид, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Силистра, записал нееднократно участие в местната власт, вкл. и като председател на Общински съвет Главиница; за община Алфатар кандидат е Янка Господинова – в момента зам. областен управител на област Силистра, за община Ситово – Мариана Панова, понастоящем председател на Поземлена комисия Кайнарджа. Кандидатът за кмет на община Тутракан от партия ГЕРБ ще бъде обявен заедно с листата за общински съветници, което ще стане на по-късен етап (в момента в страната вървят т.нар. номинационни събрания).    
   Област Силистра е сред първите в държавата, където се обявяват кандидатите на ГЕРБ. Идеята е това да е достатъчно рано, за да имат възможност да се срещнат с избирателите и с областните управи, и така да подготвят изпълними управленски програми, реализиращи реални политики – част от дългосрочна платформа за развитие на определения регион. В светлината на логото на кампанията „Видими резултати за България“, като се предвижда слоганът да е персонален за всяка от общините.
         
   

Няма коментари:

Публикуване на коментар