петък, 20 декември 2013 г.

Назаем от Агенция Kalina News: МБАЛ-Тутракан се роди най-тежкото бебе за годината - 5,9 кг - Никола от Айдемир

        Назаем от Kalina Grancharova:  
     

Агенция Kalina News
  съобщава: Днес, 20 декември, навръх Игнажден, в 10:15 часа в Родилното отделение на МБАЛ-Тутракан се роди най-тежкото бебе за годината според статистиката на здравното заведение. 28-годишната Елица Йорданова Добрева от с. Айдемир е родила син с впечатляващи размери - 5,920 кг и 57 см височина. Бебето ще носи името на баща си - Никола. "Дълго чакано бебе е синът ми и съм много щастлива - каза родилката. - Много съм доволна от целия екип в отделението. Такова внимание! Още в самото начало на бременността реших, че ще родя в Тутракан при двамата братя Бойчеви. Много благодаря на д-р Богомил Бойчев при когото родих". 
     Това е първо раждане на младата майка, приложено е цезарово сечение от акушер-гинеколога д-р Богомил Бойчев (на снимката). Припомням, че в края на 2011 г. в тутраканската болница бе родено още един юнак със сходни размери - 5,570 кг. от 20-годишната Вероника Радкова от с. Старо село. 
       До 20 декември 2013 г. в Родилно отделение са регистирани 504 раждания с 517 бебета, което е с 40 раждания повече в сравнение с 2012 г. 13 са двойките близнаци. За трета поредна година момчетата са повече от момичетата.  Отделението е препълнено с родилки, а до края на годината се очакват още раждания. През последните години АГО-Тутракан е предпочитано от майки не само от района, но и от Русе, Силистра, Варна, Добрич, Разград и други области.
     През последните две седмици в отделението се родиха и 10 деца заченати по метода ин витро в Медицински център "Св. Иван Рилски"-Тутракан - от тях 4 са двойките близнаци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар