петък, 27 декември 2013 г.

Назаем от "24 часа": Хороскоп за 2014 г. и за зодия "Козирог"


Към кой тип Козирог принадлежите? Пъргавото планинско животно, което неуморно се катери до върха на скалите, или мистериозното морско създание с опашка на риба? (В Древен Египет съзвездието Козирог е било изобразявано като козел отпред с рибена опашка отзад.) Според хороскопа ви през следващата година ще трябва да играете и двете роли. Пребиваването на планетата Юпитер в противоположния ви знак Рак през първата половина на 2014 г. със сигурност ще ви накара да люлеете рибената си опашка.
Радикална промяна 
Наскоро трябваше да минете през две изключително сложни години. Три силни планети се бяха подредили срещу вас и ви оказваха силно стресиращо влияние. Характерът ви беше проверяван. Притискаха ви до самия ръб. Не всеки би издържал подобно нещо, но вие се справихте. Това беше голямо постижение. Много често напрегнатите ситуации идваха от семейството ви. В живота на близките ви настъпиха много драматични промени. Семейството може да се е сринало или е било на ръба на унищожението. Дори сега то се държи само на нишки, и то много тънки. Ако сте типичен представител на зодията си, предпочитате стабилността, а не промените. Харесва ви да знаете къде се намирате и до какво може да доведат различните обстоятелства. Проблемът е, че планетата Уран е в 4-ия дом на хороскопа ви и става причина за внезапни разриви и неочаквани промени в дома и семейния ви кръг. През 2014 г. ще се научите да търпите.
Духовност и творчество 
Тъй като Нептун е в 3-ия ви дом - на ума и комуникациите, много вероятно е да поискате да се задълбочите в някои интелектуални области, а може и сериозно да се заинтересувате от мистични и свръхестествени явления. Вашият практичен ум ви прави идеален кандидат за доброволен труд в полза на обществото. Любопитно е, че усещате голям стрес от собствения си успех. Почти винаги вие, Козирозите, стигате самия връх на успеха и това ви превръща в мишена. Налага се да се справяте с атаки от подчинени и конкуренти. Ако не сте по-високо от другите, е трудно, но ако сте на върха - още по-трудно. Всяко ваше решение е разглеждано под лупа и критикувано.
Късмет и успехи 
Любовта и бракът - това е за вас основната тема на предстоящата 2014 г. Всичко започна от момента, когато Юпитер навлезе в дома на любовта ви през юни 2013 година. В живота ви се освободи място не само за романтични отношения, поява на нов партньор, а може би и брак, но и се разшири социалният ви живот. Ако вече сте двойка, отношенията ви ще се отличават с хармония.
Тъй като основният принцип на Юпитер е свободата, всичко, което я насърчава, ще бъде от значение през новата година. Планетата се намира в Рак, където главното са емоциите, така че няма да може да решите всички проблеми само със стратегическия си ум. Ще трябва да се превърнете в морско създание. Вашата “астрологическа половинка” - Ракът, напомня за тенденцията на Козирога да трупа материална сигурност и да я заменя с емоционална нестабилност. Водните знаци, които допълват земния Козирог, ще играят важна роля в живота ви през 2014 г. Ще имате отношения с Рак, Риби и Скорпион - романтични или от друг характер. Но през първото шестмесечие графикът ви за срещите ще е доста сложен.
Изпитания и премеждия 
Вероятно ще установите през новата година, че броят на приятелите, на които може да разчитате, се е свил до минимум. Причината е в Сатурн - вашата управляваща планета, която се намира в 11-ия дом на хороскопа ви. Изживявате период на тотална чистка в социалните контакти. Сатурн в Скорпион ще елиминира куп приятели от живота ви и ще сведе този кръг до малка и сплотена група. Тези, които останат, ще са най-верните, и то до гроб. Ще откриете кои са те и кои други са се оказали просто клубни познати, странници от фейсбук или дори врагове. Докато приятелите ви окапват като мухи, може да започнете срамежливо да търсите нови сдружения и социални мрежи. С помощта на Сатурн във вашия кръг ще се наместят по-възрастни и влиятелни хора, консерватори, прагматици.
Глобални изменения 
Плутон отговаря за трансформациите, властта и големите пари, както и за корупцията, тясно свързана с тези сфери. Понякога трансформацията е вътрешна, нещо като "еволюция на душата”. За вас това ще се окаже привилегия. Плутон е във вашия знак от 2008 г. Затова се намирате в процес на самообновяване, ражда се това ваше “аз”, което искате. Това ще продължи през следващата и още няколко години напред. Вие сте типичен представител на онези хора, които постоянно правят нещо, мозъкът им е фокусиран върху няколко задачи. Винаги поемате върху себе си цялата отговорност за работата. Трудно ви е да прехвърлите задачите на друг. Вие сте лидер, от когото всички търсят отговори и съвети. По време на транзита на Плутон в Козирог почти всичко в живота ви ще претърпи сериозна трансформация. Не всичко ще стане веднага. Но когато след 10 години погледнете назад, едва ще разпознаете сегашния си живот.
Може да си смените кариерата. Може да отидете да живеете в чужбина, да се ожените или да се разведете. През 2014 г. може да получите пари от наследство, да заработите цяло състояние или да го загубите. Възможно е да си построите къща, да купите апартамент, да намерите мечтана работа. Какво ще получите от Плутон, ще зависи от това какво сте правили с живота си досега. Хороскопът ви предлага няколко безценни решения по време на този транзит: да развивате позитивно отношение, да живеете в настоящето, да изразявате благодарност по всяко време и на всяко място, да постигате всичко, което искате, с вяра в успеха. За това може да ви помогнат и книгите - всички на Естер и Джери Хикс, “Силата на Настоящето” на Екхарт Толе и “Излекувай живота си”. 
Най-голямо удовлетворение през следващата година ще ви донесат любовта и романтиката, сексът, личната трансформация и обновление, окултните интереси, приятелите. И както винаги, Козирогът винаги ще опитва да стигне до върха.

Хороскоп за 2014 година: Бунтове, цунами, крайни лидери

Новата 2014 година ще прилича по много неща на предишната - също толкова енергична, съдбовна и богата на събития.
Природата на тези събития ще бъде свързана с бунтове и революции, скандали, големи изобретения, стачки и цунами, войни и икономически кризи, радикална политика и крайни лидери. Идва една година на противоположностите: война и мир, движение напред-назад, сигурност и уязвимост, бизнес и дом, връщане в миналото и стремеж към бъдещето. Хората трябва да поемат сами отговорност за собствения си живот и съдби, а не да разчитат изцяло на правителствата на страните си, били те в Русия или Украйна, Китай или САЩ, с надеждата да им осигурят стабилност и сигурно бъдеще.
Астрологическата прогноза се изчислява въз основа на движението на така наречените тежки планети - Сатурн, Юпитер, Уран, Нептун и Плутон. Те действат бавно и задкулисно върху хората и събитията и предопределят най-съдбовните тенденции.

Какви изпитания и премеждия се задават

До края на 2014 г. Сатурн ще се намира в знака Скорпион и сурово ще предвещава, че е дошло време за разплата. Ако не сте се отнасяли отговорно с чуждите пари, дълговете, заемите, данъците, общите финанси, тази планета ще ви накара да си платите като поп. Шефове на компании, които са затънали в борчове, работодатели, които не са плащали заплати, трябва да проявят по-голяма отговорност и да се откажат от алчността. Иначе ще се окажат на ръба на банкрута и ще загубят всички съдебни дела. Възможно е загубите да са толкова големи, че да поискат да умрат. Всички сфери, свързани с материални въпроси, ще минат през дълги и тежки изпитания. Предстои безмилостна разправа с миналото - всичко, което пречи на развитието, ще бъде унищожено. Ще се изгради нова система, основана на съвсем различни критерии - духовните.
Сатурн в Скорпион ще допринесе за затягане на дисциплината в армията и всички силови структури. Военните ги чакат трудни изпитания. В някои страни е възможно силово завземане на властта, след което ще започнат бесни реформи. Сатурн може да постави ограничения в сексуалния живот на хората. 2013-а и 2014-а са години на умерено въздържание, а демонстративните и нестандартни форми на секс са по-скоро табу. Позицията на Сатурн в Скорпион ще се отрази сериозно върху световната икономика. Ще продължи систематизацията в данъчната политика и усиленото събиране на налози, възстановяването на реда в банките, отпускането на кредити ще се усложни. Световната икономическа криза ще се задълбочи и този спад ще продължи минимум още 6 години. През 2014 г. най-големи предизвикателства в икономиката се очакват през април, август, октомври и ноември. През останалото време ще има стабилност, даже приятни положителни промени. Все още няма да станем по-богати и парите, както и преди, няма да стигат. Плутон продължава да получава тежки аспекти от Уран, планетата на промените и сътресенията. Социалните вълнения от последните години ще продължат. Много хора ще почувстват ограничаване на независимостта си, по-често нахлуване в личния живот. Свободата на глобалната мрежа интернет ще бъде свита и контролирана от правителствата. Може да се очакват прекъсвания в електрозахранването. Големи застрахователни компании ще фалират, данъците ще се повишават.
Земята също ще страда от конфликта между тези две планети. Вероятни са екстремни метеорологични явления - от жеги до мраз. Вече проливни дъждове и наводнения заляха Великобритания и Германия, тайфун обрули Филипините. Земетресения люляха Япония, България, Северна Италия и даже Дания и редовно ще клатят пластовете през 2014 г. Един от най-сложните периоди на годината ще настъпи от 30 март до края на април. Тогава на небето се образува Голям кръст между Марс във Везни, Юпитер в Рак, Плутон в Козирог и Уран в Овен! Тази изключително мощна отрицателна конфигурация ще докара големи проблеми - възможни са земетресения и изригване на вулкан, атомен взрив, избухване на война, опустошителни събития в световната икономика, масови протести в цял свят. Може да има крупни съкращения, деноминации и глобални финансови кризи. Много хора ще останат без работа и без средства за живот. Безработицата във всички страни ще се увеличи. Ще се засилят екстремизмът и национализмът. Марс обикновено стои в един знак около 2 месеца, но става ретрограден на 1 март 2014 г. и ще остане във Везни до 26 юли. Така почти 7 месеца ще се вихрят противоположни енергии, по време на които е невъзможно да се споразумееш за каквото и да било. Този квадрат ще донесе в живота резки и болезнени промени, които ще засягат особено кардиналните знаци на зодиака - Овен, Везни, Рак и Козирог. Ще усещате, че не се движите напред, като че ли сте застинали в очакване и не знаете какво да правите. Действията ви могат да нямат видими резултати. Важното е да не загубите силата на духа!

Къде е късметът  и радостта


Планетата на щастието и успеха Юпитер е в съзвездието Рак до средата на 2014 г. Всичко, свързано с дома, семейството и майчинството, ще придобие голямо значение. Хората, заети в тези области, може да очакват подем в работата. През новата година ще бъдат решени семейни проблеми от миналото и ще се реформират социалните услуги за хора, които имат трудности в семейството и дома. Въпреки икономическата криза ще има растеж в отрасли на хранително-вкусовата промишленост и общественото хранене. Ще се появят нови видове ресторанти и кафенета, ще се разширят бързите доставки на храна. Много внимание ще се отделя на качеството на продуктите и храненето.

Ще се разгърне масово строителство на модерни енергийноефективни жилища. Вероятно е да намалеят цените на новите апартаменти и стойността на ипотечните кредити. Докато Юпитер е в Рак, хората, родени под водните зодии Рак, Скорпион и Риби, ще са облагодетелствани и ще се радват на събития, значещи много за тях - събирания с приятели, пътешествия, романси и дори изучаване на нов език. Някои ще отидат в чужбина, ако го изисква новата работа. С преминаването на Юпитер в Лъв на 16 юли 2014 г. фокусът на обществените и личните интереси ще се измести към творчеството и изкуството, амбициозното изразяване, духовния стремеж. Ще настъпи време на победи и пробиви, бунт срещу закостенели традиции, борба за своята правда. Положителното влияние на звездите ще усетят всички огнени знаци - Лъв, Овен и Стрелец, а също и въздушните Близнаци и Везни. Радостта на Водолея ще бъде леко помрачена от квадратурата на неговия управител Уран с Плутон.
За родените под Овен, Лъв и Стрелец 2014-а ще бъде година с акцент върху отговорностите на работата, израстването в кариерата и потенциала за печалба. Те могат да очакват подобрения във всички области. Ще им върви в семейния или частния бизнес, недвижимите имоти и банковото дело и въпреки тежката работа няма да останат разочаровани от резултатите. Хората, родени под земните знаци Телец, Дева и Козирог, ще преживеят промени за добро в личните връзки и приятелствата. Може да очакват засилване на отношенията с хора, с които са били свързани в миналото.
Активно върху събитията през годината ще влияе и планетата Нептун, която през 2014 г. ще се намира в първите градуси на управлявания от нея знак Риби. Убежденията и личната философия ще бъдат подложени на изпит. Някои хора под прикритието на “духовност” ще объркват главите на други с фалшиви идеи и лъжливи правила. Освен това Нептун в Риби ще носи през 2014 г. и в следващите 14 години наводнения, цунами и проливни валежи. Възможни са проблеми със замърсяване на питейната вода. В същото време ще бъдат направени пробиви в технологиите за пречистване на водата и в океанографията. Търсенето на петрол и злато ще остане стабилно. Ще се увеличават посетителите в социалните мрежи като фейсбук и туитър, форумите и онлайн игрите. Хората ще се групират и подкрепят. С Нептун в Риби все повече хора ще пожелават тихо и мирно съществуване и някои ще полагат големи усилия, за да превърнат тази мечта в реалност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар