събота, 21 декември 2013 г.

Най-голямото зърнено пристанище на Дунав ще е край Айдемир

Снимка
Министър Стойнев връчи сертификат за инвестиция клас "А" на "Алфред С. Тьопфер Интернешънъл България Лоджистикс" ЕООД за проект за зърнено пристанище на р. Дунав при с. Айдемир
Снимка БГНЕС

20. Декември 2013, брой 296
Доверието към България като инвестиционна дестинация се възвръща. Инвеститорите са тук, създават се работни места, заяви вчера министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. По думите му има ръст на вложенията в автомобилостроенето, бизнес услугите и транспортното оборудване. В тези отрасли България е сред страните с растеж на преките чуждестранни инвестиции, каза министърът.
Стойнев връчи вчера сертификат за инвестиция, клас "А", на "Алфред С. Тьопфер Интернешънъл България Лоджистикс" ЕООД. Сертификатът е за проект за зърнено пристанище на Дунав при с. Айдемир. Инвестицията е на стойност близо 10,6 млн. лв., като се предвижда до декември 2016 г. да бъдат разкрити общо 13 работни места. Зърненото пристанище край Айдемир ще е най-голямото на река Дунав.
Министърът каза, че държавата е поела ангажимент да участва с инвестиция за подобряване на инфраструктурата в региона. Стойнев отбеляза, че се разчита на партньорството между инвеститорите, местната власт и правителството. Той подчерта, че няма да дели кметовете на партиен принцип. За мен всяка инвестиция трябва да се реализира, ще помагам на всяка община, защото всички работим и сме задължени да подобрим живота на всички българи, заяви министърът.
    В отговор на въпрос за газовата връзка с Турция министър Стойнев каза, че по темата предстои през януари среща с неговия турски колега.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар