вторник, 3 декември 2013 г.

Благотворителност с източни изкуства, фолклор, тенорни трели и вкусотии от шоколад в името на наддаването в полза на решаването на обществен проблем от страна на Лайънс клуб - Силистра


Благотворителният коледен бал на Лайънс клуб – Силистра, проведен на 30 ноември 2013 г. в ресторанта на хотелски комплекс „Дръстър”, даде старт на инициативите на клуба през 2014 г. и събра средства за тях в размер на 11 700 лева. Балът се отличаваше с изискан стил, с много дарения, както и с неповторимите изпълнения на тримата тенори от вокално трио „Уникалните гласове” в състав Борис Луков, Веселин Вачев и Георги Петров.
Президентът на Лайънс клуба д-р Слави Кръстев поздрави приятелите и гостите, доверили се на голямото лайънс семейство. Той обяви новите инициативи на клуба през 2014 г. – поставяне на звукова сигнализация на светофарите /т. нар. зумери/ в Силистра, Тутракан и Дулово за улеснение на хората със зрителни затруднения, закупуване на компютър за брайлово писмо, който ще бъде поставен в Регионална библиотека „Партений Павлович”, инициативи за децата на Силистра, закупуване на костюми за четиримата абитуриенти  от Дом „Димчо Дебелянов”.
Дистрикт управителят на Дистрикт 130 на Асоциацията на Лайънс клубовете в България г-н Станислав Сираков изрази удовлетвореността от работата на силистренския клуб в служба на обществото и очерта приоритетите от международната програма „Реализирай мечтите си”. Той впечатли гостите на бала със своето послание за жизненост, хармония и доброта, поднесено чрез изпълнение на фрагмент от източно бойно изкуство. Паст дистрикт управителят Захар Марогло насърчи аудиторията за нови  добри дела. Галина Генчева, регионален председател на Регион „Север”, поздрави членовете на силистренския клуб и гостите с предстоящите коледни празници.
В благотворителния бал на Лайънс клуб – Силистра взеха участие народният представител Стефан Господинов, заместник областният управител на Област Силистра Вяра Емилова, кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, председателят на Общинския съвет в Силистра Димитър Генов, кметът на Община Главиница Хюсеин Хамди, кметът на Община Кайнарджа Любен Сивев, главният секретар на Областна администрация Светлана Великова, общински съветници, лекари и учители, представители на бизнеса и гражданското общество, Ротари клуб – Силистра, много гости от Лайънс клубовете във Варна, Добрич и Търговище. Своята подкрепа за инициативите задочно изразиха и кметът на Община Дулово Юксел Ахмед, лекарите от Клиника „Дента стил” в Силистра – д-р Павлова, д-р Господинова и д-р Кирякова.
Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов благодари за съдържателната дейност на Лайънс клуб и подчерта, че двата клуба в Силистра – на Ротари и Лайънс, са най-големите инвеститори в областта на хуманитарните дейности в Община Силистра. Коледари от Ансамбъл „Добруджа” при Община Силистра с ръководител Димитър Джамбазов с песен и танци благословиха гостите на бала за здраве и берекет, а символичният стопанин, президентът на Лайънс клуб  - д-р Слави Кръстев, по стародавна традиция ги дари с пита и пара.
В търга за набиране на средства участваха много гости и закупиха картина на талантливата млада художничка Елица Михалева от ПМГ „Свети Климент Охридски” в Силистра, ваза и пано- стъклопис, изработени от Ралица Петрова – студентка „Инженерен дизайн” в Техническия университет във Варна, торта от ресторант „Данубе”, бутиково вино от Кайнарджа, кошница с месни деликатеси, произведени от „Актуал” ООД, застрахователна полица от ДЗИ. За лечение на болен лайънс приятел и член на клуба от Силистра бяха събрани 2 000 лева. Бизнес дамата Маргарита Димитрова /магазин „Данини”/ ще предостави абитуриентски тоалети  на стойност 500 лева за  момче и момиче от Дом „Димчо Дебелянов”. Сред иновациите за благотворителност бяха шоколадовите фонтани на заведението „Ноте Воле” в Силистра, „снимки за спомен”, които веднага се получаваха, томбола с интересни предмети.Няма коментари:

Публикуване на коментар