понеделник, 9 декември 2013 г.

Илия Добрев и Адриана Ангелова – първи на международния турнир „BANSKO OPEN”, чакат ги на световното в Москва след олимпиадата в сочи

Двойката по спортни танци Илия Добрев и Адриана Ангелова се завърнаха с нови отличия от първия международен турнир по спортни танци"BANSKO OPEN". В своята възрастова група JUNIOR II (юноши старша възраст), Илия и Адрианабезапелационно заеха първите места и в латиноамериканските, и в стандартните танци на провелия се в гр. Банско Първи международен турнир по спортни танци.
В рамките на този турнир се проведе и квалификация за световно първенство по латиноамерикански танци от състезателни двойки, които през 2014 год. ще се състезават в групата на юноши старша възраст (до 15 години). Двойките бяха оценявани от международно жури с оглед осигуряване на възможно по-голяма безпристрастност. На квалификациите Илия и Адриана отново категорично заеха първото място с първи места на всички пет латиноамерикански танца (самба, ча-ча-ча, румба, пасо добле и джайв). Борбата за второто място, даващо също право на участие на световното първенство, бе оспорвана, като с три танца на второ място и два танца на трето място, второто място зае двойката от Ямбол Мирослав Бонев и Емилия Джелебова. Трета, с два танца на второ място и три танца на трето, се класира двойката от Бургас Георг Киряков и Християна Бургазлиева. На световно първенство, обаче, всяка държава може да бъде представлявана максимум от две танцови двойки.
Световното първенство при JUNIOR II - латиноамерикански танци ще се проведе през м. март в Москва. През м. октомври тази година Илия и Адриана вече взеха участие на световно първенство в руската столица, като се представиха блестящо и заеха 14-то място - на косъм от полуфинала, на който влязоха 13 двойки. Това тяхно класиране е едно от най-добрите класирания на българска двойка на световни първенства в историята на спортните танци. Обикновено българските двойка се класират около и над 30-то място. За сравнение - другата българска двойка Иван Петров и Надя Янева се класира на 31-во място на същото световно първенство. Едно голямо изключение през последните години са треньорите на Илия и Адриана на стандартни танци Салваторе Тодаро и Виолета Янева, които обикновено заемат място на полуфинала, а тази година станаха дори финалисти на световното първенство за аматьори по стандартни танци, като след световното първенство преминаха при професионалните двойки. КСТ "Елеганс" и всички техни почитатели, пожелаваме на Илия и Адриана ползотворна подготовка и достойно представяне на световното първенство.
КСТ "Елеганс" - Силистра

Няма коментари:

Публикуване на коментар