вторник, 14 май 2013 г.

След сигнал на Порталът на Силистра чрез Versinaj: Ученици ремонтираха паметника на цар Борис III в Силистра         Ученици от Професионалната гимназия по строителство „Пеньо Пенев“ ремонтираха паметника на цар Борис III в Дунавския парк в Силистра. След като бе подаден сигнал за рушащите се плочи на паметника, Община Силистра предприе спешни мерки.
По нейна инициатива и със съдействието на ръководството на строителната гимназия, група ученици в края на месец април  подновиха начупените плочи на паметника. Те работеха под ръководството на техния учител по практика Доньо Димитров, а строителните материали им бяха осигурени доброволно от собствениците на две силистренски фирми.
-------
        В Силистра се рушат паметникът на Борис III, както и стадион „Луи Айер”  Източник: http://www.portal-silistra.eu/. (13 април 2013 г.). В материала се казва също, че пада мазилката на ст. "Луи Айер", както и опасност грози дървения паметник пред Кукления театър. Да не говорим за поругания кът на оф. кандидат Преслав Стоянов на покритата лекоатлетическа писта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар