понеделник, 20 май 2013 г.

Борисов-лидер на българския жаргон, пълноценен демагог,интронизирана фолк певица




/Поглед.инфо/ Прозренията на д-р Николай Михайлов, бивш активист на ДСБ, за изборите на 12 май са безценни. Защото е психиатър и вижда скритите инстинкти на политиците. В интервю за "Труд" той разяснява двете взаимноизключващи се тези на Бойко Борисов в момента: "Ще съставим правителство на малцинството" и другата - "Ще касираме изборите".
"Двете "крачки" са телодвижения на "едрия мъж" в опозиционна роля: управляваме, щом сме победители, а щом не управляваме - вотът е неверен и вие заедно с него. Ситуацията на фактически отнета власт е символически "изтрита" с жест на здравословно "мъжко" нахалство. Позицията на заподозрян е преобразувана в позиция на обвинител. Камионите с двойно дъно са потеглили от двора на Станишев. Комунистите убиха дедо ми. Точка.
...Касацията на вота е трудно осъществима възможност, при това отхвърлена от основните институции на държавата. А и не са му нужни на Борисов нови избори. Програмен кабинет от "комунисти и турци" в зимни условия ще бъде боксова круша за централния нападател на "Бистришките тигри". Това, от което този "нападател" се бои, е ревизия на управлението. Тресе ги прокурорска фобия. И обратно: единственият шанс на програмния кабинет да оцелее, е да разкаже управлението на Борисов като мафиотска сага, като национален срам и граждански потрес. Друг шанс нямат - зимата и площадът ще ги пометат."
Запитан кои реално ще конструират бъдещото управление на Орешарски - "Атака" ли, която се кани да дръпне шалтера на ЕРП-тата чрез национализация, д-р Михайлов очертава цинизма на политическия елит:
"Едни и същи са. Разсъждават цинично: България е провалена страна, периферия на цивилизования свят, с ниска демократична култура и демографски пропадащ народ. България е територия, управляема само по мярата на нейната непретенциозност, сиреч грубо и безцеремонно. България е управляема само на жаргон. Борисов е лидер на българския жаргон, пълноценен демагог, интронизирана фолк певица. Цветанов е лапсус."
За последната гордост на ГЕРБ - 1 милион гласували за тях.д-р Михайлов се опитва да проникне в народопсихологията ни.
"Лидер на българското мнозинство, съдено по изборния резултат, е Бойко Борисов. Не друг, а той. Обстоятелството, че е повторен победител, означава връзка на симпатия между него и един милион души. Предпочитание, което няма как да не наречем съдба, защото сме такива. През фигурата на Борисов честваме нашата съкровена идеология за непретенциозен живот, за щастие в заварената кожа. Глас народен, глас божи.
Европейската демокрация предполага модернизиран народ, народ на Просвещението. Суверенната демокрация предпочита щастливо опростения човек, с простодушна "воля" и нецивилизована виталност. Това, че един милион души избират да ги управлява чалгата, е национален срам, съдба и неизбежност. Спокойно, следователно."

Няма коментари:

Публикуване на коментар