вторник, 28 май 2013 г.

В Силистра БСП отчете ръст от 3 000 гласа спрямо местните избори


         В Силистра местната организация на БСП отчете ръст от 3 000 гласа спрямо местните избори преди две години, вземайки предвид резултатите от проведените наскоро парламентарни избори. Партията е в основата на Коалиция за България, която е втора политическа  сила в страната с удвоен брой мандати в Народното събрание в сравнение с 2009 г.

      „В началото на кампанията си поставихме и ясната политическа цел – в община Силистра да бъдем отново първа политическа сила и днес сме удовлетворени от резултата: за БСП в Силистра и общината са гласували 8 543 гласа, което е с около 40 % от избирателите", четем в анализа на Общинския съвет на БСП, представен и обсъден на проведено наскоро негово заседание. Прави впечатление още, че в област Силистра, която на практика е 20-и МИР, БСП е единствената партия, качила подкрепата си с 20%, при това при ниска избирателна активност и при продължаващ демографски срив в региона.
Според социалистите, успехът се дължи на няколко фактора: проведената позитивна, атрактивна и динамична кампания, в рамките на която са организирани над 200 срещи в различни населени места, вкл. многократно с представители на бизнеса, с творческата интелигенция и особено с младите хора. На тях е представена политическата програма за управление на страната; за стабилизиране на икономиката и финансите, за увеличаване на заетостта и за разкриване на нови 250 хил. работни места; за социални придобивки, гарантиращи достойния живот на възрастните хора и младите семейства. Оценява се като положителен фактът, че в листата са намерили място както утвърдени политици като водачът й Кутев, така и млади хора, някои от които в лицето на Георги Кирилов и Надежда Бобчева вече имат своята сериозна изява като общински съветници.
       „Целта на кампанията бе не да капсулираме партията, а да излезем извън нея и да търсим възможно най-широка подкрепа от всички кръгове на обществото, споделящи социалните ценности”, отчита социалистите. В кампанията са привлечени и в нея участват 15 младежи, сформирали младежки мобилни групи. С тяхна помощ се достига до над 100 населени места в областта в кампанията „От врата до врата”. Младежкото обединение на БСП в Силистра се представя успешно и в регионалната среща, проведена като национална проява в Русе, за представяне на политиките на БСП за младите хора в България, вкл. с личното участие на Вяра Емилова, областен председател на БСП и кандидат за народен представител, също в младежка възраст. На срещата присъстват 60 младежи от Силистра и региона.
     В рамките на кампанията Обединението на жените социалистки организира среща с над 60 майки в нашия  град, за да споделят проблемите, с които се сблъскват ежедневно, както и да научат за политиките, които БСП ще провежда в името на повече деца в България. 
Близо 200 души от областта  се включват в митинга на 1 май в София. С шествие и митинг, в което участват над 600 души, бе закрита кампанията в Силистра в навечерието на изборите, както и преди две години по време на местните избори.
      Като ползотворна и знакова се определя от щаба на БСП срещата на над 100 представители на бизнеса и производителите от Силстренска област с номинирания предварително за премиер топ икономист Пламен Орешарски. За положителен се смята фактът, че срещата продължава 2 часа и на нея са поставени въпроси, касаещи развитието на различни сектори на икономиката в региона, земеделието, подготовката на кадрите  и др., на които са дадени коректни и перспективни отговори.
        ОбС на БСП – Силистра е определил работна група, която ще направи детайлен анализ на резултатите във всички избирателни секции на територията на Община Силистра.  С решение на членовете на съвета ОбС на БСП насрочи  заседание на XXI Конференция на БСП – Силистра на 14 юни т.г. с дневен ред, включващ „Политически анализ за едногодишната дейност на Общинската организация на БСП в Силистра” и  Избор на председател на ОбС на БСП – Силистра”. Както е известно в началото на м. май досегашният партиен лидер Нели Стоилова подаде оставка, а организацията бе представлявана от съпредседателите Вяра Емилова и Георги Кирилов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар