четвъртък, 16 май 2013 г.

Серия от спортни прояви за Деня на спорта


В продължение на три дни Община Силистра чрез дирекция «Хуманитарни дейности” организира редица спортни прояви по повод Деня на българския спорт - 17 май, професионален празник на всички работещи в сферата на спорта.
16.05.2013г./ четвъртък/ от 15.30 часа на стадион „Доростол” се проведе открит Общински турнир по футбол. Право на участие имат деца от 2-3 клас и 4-5 клас поканени са да участват ученици от всички училища на територията на община Силистра.Участие потвърдиха отбори от училищата: СОУ„Н.Й.Вапцаров“; ОУ „Кирил и Методий“; ОУ „ Ив. Вазов“; ОУ „ Отец Паисий“.
17.05.2013 г. /петък/  от 15.00 часа на площад “ Свобода” /пред сградата на Общинска администрация-Силистра/ ще се проведе лекоатлетически крос за учениците от всички училища на територията на общината. Участват неограничен брой участници от две възрастови групи: ІVV и VІ – VІІ клас.
Дисциплини: крос 300 м /асфалтово трасе/ за ученици ІV-V клас; крос 400 м /асфалтово трасе/ за ученици VІ-VІІ клас. Кросът се провежда в памет на офицерски кандидат Преслав Стоянов – лекоатлет, загинал при изпълнение на воинския си дълг в Ирак.
18.05.2013г. / събота/ от 10.00 часа на закрития басейн ще се проведе открито Градско първенство по плуване за деца – квалификации за държавни първенства, с първи старт от 10:00 часа. Право на участие имат деца от всички възрасти. Записани за участие са вече над 50 деца на възраст от ІІ до ХІІ клас. Организатори на събитието са Община Силистра (която осигурява и награди на победителите), Плувен клуб „Доростол“ и Обединен детски комплекс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар