вторник, 11 септември 2018 г.

Европроект вписва концерт в предпразничната програма на Силистра

В  рамките на два дни на пл. „Свобода“ в гр. Силистра ще бъдат проведени концерти във връзка с проект за създаване на интерактивно мобилно приложение за популяризиране на културното и историческо наследство в района на Кълъраш и Силистра. 

За целта гостуват известни изпълнители: 11 септември – Павел и Венци Венц 12 септември – Дийп Зоун Проджект (България) и Akcent (Румъния). Начало и в двата дни - 18 ч. Проектът има за цел да подобри опазването и устойчивото използване на природното наследство, ресурсите и културното наследство. 

По подобен начин премина и друга проява, дело на Областен информационен център, чийто акцент също стана част от програмата за празника. Тя стана възможна със съдействието на Община Силистра и с нея бе отбелязано успешното приключване на първото Българско председателство на Съвета на ЕС. Събитието постави началото на Празничните дни на Силистра 2018.

Проведените дейности продължиха с концерт на местните рок групи „Евърдрийм“ и „Опиум“, както и със специалното участие на талантливата и вече популярна певица Михаела Маринова. По време на събитията,  във формат „изнесена приемна“, екипът на ОИЦ Силистра предостави информация на заинтересовани граждани за добри практики и нови възможности по Оперативните програми в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар