вторник, 11 септември 2018 г.

ОИЦ Силистра отбеляза успешното приключване на първото БГ-председателство на Съвета на ЕС


Областен информационен център – Силистра (ОИЦ-Силистра), със съдействието на Община Силистра, отбеляза успешното приключване на Първото Българското Председателство на Съвета на ЕС. Събитието постави началото на Празничните дни на Силистра 2018.
В рамките на Председателството България работи по няколко основни приоритета: СЪЮЗ за работни места, растеж и конкурентоспособност, СЪЮЗ, който оправомощава и защитава всички свои граждани, СЪЮЗ на свобода, сигурност и правосъдие, ЕНЕРГИЕН СЪЮЗ с насочена към бъдещето политика в областта на климата и СЪЮЗЪТ като мощен фактор на световната сцена. Неслучайно и това е девизът на Българското Председателство – „Съединението прави силата“, който е отражение на българската история и държавност и на идеята за единна и солидарна Европа. България работи за обединена, сигурна и цифрова Европа. България доказа на ЕС, че е решителен, отговорен, доверен и надежден партньор.
Един от основните фокуси на Българското Председателство бяха именно младите хора и по тази причина празникът беше ориентиран към тях. Музика и детски смях огласиха Дунавската градина в ранния следобед. Деца и младежи спортуваха за здраве под мотото „Европейски дух в европейско тяло“ и получиха полезна информация по темата за Председателството. Екипът на ОИЦ-Силистра провокира младите европейци с кратка викторина. Непосредствено след кроса малки и големи се забавляваха ЗАЕДНО на празнична игротека с пиратско парти, музика, смях и добро настроение. Всички участници получиха информационни материали от ОИЦ-Силистра и билет за детския 3D филм „Хотел Трансилвания 3: Чудовищна ваканция“.
Празникът продължи на площад „Свобода“ с концерт на местните рок групи „Евръдрийм“ и „Опиум“ и със специалното участие на младия талант Михаела Маринова.
По време на събитията,  във формат „изнесена приемна“, екипът на ОИЦ-Силистра предостави информация на заинтересовани граждани за добри практики и нови възможности по Оперативните програми в България.
Областен информационен центърСилистра е част от националната мрежа от информационни центрове за популяризиране на Eвропейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), регламентирана от Закона за управление на средствата от ЕСИФ. Центърът функционира в рамките на проект на Община Силистра, финансиран по Оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар