понеделник, 17 септември 2018 г.

Силистра се прости с телевизионера Добри Йорданов


С поклонение във фоайето на театъра в Силистра роднини, колеги, приятели и съграждани се простиха с телевизионера Добри Йорданов, който почина на 73 години. Десетки изразиха съболезнования по повод кончината му в социалната мрежа Фейсбук, в профила му където наскоро той или от негово име бяха публикувани няколко архивни снимки.

Повече от 40 години роденият в село Средище журналист работи за различни медии – най-много за Българската национална телевизия като кореспондент за Крайдунавска Добруджа, практикувайки специалността си „Телевизонна журналистика“, завършена в Софийския университет.

Така той се превръща един от плеядата стойностни журналисти, вече покойници, представили с достойнство Силистренския край в централните медии – редом до Любен Антонов – дългогодишен кореспондент на БНР, Драгомир Панов – кореспондент на в. „Труд“, Зия Селямедов, Веселина Пройнова - Радио "Мелодия" и БНР, и др.

Колегата Йорданов, който дълги години бе член и на дружеството на СБЖ в Силистра, има два филма на природо-любителска тематика, както и две книги, едната от които – „Пътеки“, издадена за 60-ата му годишнина, получаваха при поклонението всички, които дойдоха да го изпратят в последния му земен път.

Сбогом, приятелю! Един подир друг си отиват от нас доайените от журналистическия фронт!

Няма коментари:

Публикуване на коментар