понеделник, 3 септември 2018 г.

В Искра деца си прожектират филми на открито


Село Искра в община Ситово е едно от най-големите и най-уредените в област Силистра, с будни и опрятни хора. И явно - където е текло, пак ще тече талант и съобразителност как да се справиш с лятната скука...с подръчни средства.

За една вече отминала инициатива научаваме от профила във Фейсбук на Емре Серхат  - деветокласник в ПМГ "Св. Климент Охридски" Силистра: "През лятото 12 пъти прожектирахме филми с моя личен проектор български и документални филми, за да променим ежедневието на хората, понеже няма киносалон в с. Искра. А отделно представихме филм в читалището в селото с благотворителна цел за децата от ЦНСТ „Малък Преславец“.  Ние сами с мои приятели организирахме прожекциите това лято - последната бе на 2 септември."

Сезонът на кинопрожекциите в село Искра завърши. До следващото лято...подобно на инициативата на БНТ - импровизирана добруджанска среща под звездите, благодарение екран от старо перде. Колко малко му трябва на човека, за да осъществи мечтите си в името на интересно изкарване на свободното време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар