петък, 28 септември 2018 г.

И в ЦПЛР-Обединен детски комплекс Силистра започва нова учебна година


На  1 октомври  започва новата учебна година в Центърът   за   подкрепа  за личностно развитие  - Обединен  детски  комплекс, гр. Силистра. През 2018-2019 година в общо 88 школи и клубове по интереси, от които 65 постоянни групи и 23 временни ваканционни групи, ще се обучават 950 деца и ученици.  Заниманията  на ОДК се провеждат в области на обучение "Наука и технологии", "Изкуства" и "Спорт".

Учебната година е с продължителност от 1 октомври 2018 г. до 31 август 2019 г.,  като през м. септември продължават срещи на  преподавателите  с деца, ученици и родители за включване в групите по интереси, консултиране и подготовка за конкурси, състезания, фестивали.   

Групата на младите художници от Школата по изобразително изкуство с преподавател Живка Ковачева  проведе  първото си занятие  с организиране на пленер в с. Смилец,  приемайки  любезната покана и домакинство в къщата за гости на Пламен Маринов, управител на книжарници „Везни-55“. На изложба в дворната площадка на ОДК те ще представят   своите  картини.

Откриването на учебната  година  е  на 1 октомври, с тържествена церемония в  ЦПЛР-ОДК от 16.30 часа, след което преподавателите  посрещат деца и ученици в учебните кабинети,  зали, ателиета и в плувния басейн, както и в няколко физкултурни салона за баскетболистите (бел. а.-в момента в зала "Дръстър", известна като "Манежа", върви ремонт, който трябва да завърши до края на календарната година), за да започнат първите часове от програмите за обучение .

Няма коментари:

Публикуване на коментар