вторник, 14 август 2012 г.

В силистренско село апаши хвърлят фалшиви карти за банкомати


В екшън с гонитба на крадци от банкомат завърши акция на служители на сектор „Борба с организираната престъпност” и РПУ-Силистра в село Проф. Иширково. Накрая те задържаха двама мъже при опит да изтеглят пари с фалшиви банкови карти от единствения в селото банкомат. По време на акцията полицаите обирали и фалшиви банкови карти по улицата, нарочно изтървани от двамата мъже – Р.П. (33 г.) и П.В. (38 г.), прибрани в ареста в ареста за 72 часа. Според досиетата им двамата имат още кражби, както и други криминални прояви. „Чух, че са от ромски произход, а ние в селото нямаме роми, следователно не са тукашни; банкометът е единствен в селото, току под кметството”, заяви за „24 часа” кметицата Кинка Инванова.
         Акцията е предшествана от предварителна работа след получен сигнал за източване на чужди сметки от конкретното АТМ-устройство в селото. В 1,30 часа във фаталния за крадците 13 август в близост до банкомата били разположени наблюдателните екипи на БОП и РПУ.
Единият от мъжете опитвал да изтегли пари , а другият го охранявал, когато се появили полицаите. За да избегнат ареста, мъжете побягнали, хвърляйки след себе си част от фалшивите карти. След кратко преследване те били заловени. У тях са намерени други неистински банкови карти, както и значителна сума пари, а в автомобила им е открито и пакетче канабис.
В. "24 часа"


Няма коментари:

Публикуване на коментар