вторник, 21 август 2012 г.

Назаем от Фейсбук: Декларация на Стоян Петров, президент на ФК "Силистра 2009"


Д Е К Л А Р А Ц И Я

от президента на ФК "Силистра 2009", гр. Силистра

           Уважаеми приятели, и вие, които не сте чак такива "приятели"п или пък изобщо не сте, но по един или друг повод и начин сте попаднали в списъка ми с приятели,
               дойде време да ви се обясни кои са ФК "Силистра 2009". Явно, че все още има такива, които не са чак толкова добре информирани относно историята на клуба. Първо и най-важно нещо е: ФК "Силистра 2009" НЕ Е ОФК "Доростол 2003". Много хора са останали с впечатлението, че ФеКа-то, както е известен клубът,  основан през 2009, не е наследник нито пряк, нито крив на ОФК "Доростол". Клубът е от град Силистра, но няма нищо общо с управата и начина на управление на вече несъществуващия /поне в първенствата на Република България/ отбор с името, известно в цяла България. Да, вярно е, че в състава ни има имена, познати от години в силистренския футбол, но тези момчета се съгласиха да помогнат на „младия” футболен клуб с опита си и с желанието си във футбола, като спорт да не бъде затрит от картата на града ни. За което ръководството на ФК "Силистра" им благодари, за проявения жест от тяхна страна да останат верни на града ни, а не да търсят „подслон” в други градове и паланки. По този начин тези изпитани бойци помагат не само на ръководството, но и на младежите, останали да защитават името на ГРАДА НИ.Целият този процес на възвръщане вярата на хората от град Силистра в спорта, в частност футбола, ще е труден. Много хора ще се мъчат по един или друг начин да ни попречат да постигнем обединение на всички нас в това да има една прозрачност в нашите действия, и в това да може да зарадваме съгражданите си с прекрасни уикенди, в които да могат да изпитат удоволствието отбора на града да е отново фаворит, показващ приятна за гледане игра. 
             Молим ви, не ни сравнявайте с ОФК Доростол – ние сме много далеч от историята на истинския "Доростол" /не на този, който познавате в последните няколко месеца преди спирането на съществуването му/. Ние не искаме да ни сравняват и с ръководството на разпадналия се "Доростол", обидно е за нас да ни оприличават на тези хора под една или друга форма. Молим ви, недейте – това е грешка. Ние сме ФК "Силистра 2009", или както всички ни наричат ФеКа-то – нов отбор с нови цели и дори и различна емблема. Ние ще се докажем, че футбол може да се прави и само от местни кадри, и то млади. Подкрепете ни в първите ни стъпки в Североизточна В Аматьорска Футболна Група, и ние ще ви се отблагодарим за това с игра...така както се помъчихме да го направим и в първия ни мач вчера в Русе, срещу именития отбор с традиции - ФК "Дунав". Благодарим ви за разбирането и помощта. С уважение и благодарност, че отделихте време да изчетете горенаписаното:
Стоян Христов Петров, президент на ФК Силистра 2009, гр. Силистра, 20.08.2012, 2
2:22
          Какво четем в коментарите в личната страница на Стоян Петров, където декларацията е публикувана?
Zhivko Yordanov То пари,че няма,няма,ама вече някоѝ иска да ги вземе ли?
Стоян Петров работата, е че и с малко фирмите не помагат, не може една скромна фирма която си изкарва хляба на пазара с мекици да отдели 100-тина лева за реклама на стадиона, а големите фирми да се скатават и да не искат да помагат - има си го обяснението, но не съм го назовал с имена, а те си знаят. Ч тръгна ли с имена да казвам веднага ще ме привикат утре в полицията и ще съм обвинен в какво ли не. Ама така ще е докато играем ролята на овце...и то страхливи овце.
Zhivko Yordanov е,няма да те изядат я,ако не ти пука мяткаѝ ги или поне ги споменаваѝ,щото без имена или малки подробности никоѝ няма да разбере коѝ са.А ,между другото,добър старт,не си очаквал нещо друго нали.
Стоян Петров Не оаквах да бием в интерес на истината, 0:1. 
Стоян Петров но малко не ни достигна.
Стоян Петров вярно играхме с добър тим, но момчетата си.
Zhivko Yordanov Вярвам,че след 5-я кръг,макар и само с 2 победи,ще добиете самочуствието ,което имахте в долната група.
Стоян Петров ще имаме три със сигурност ако не и повече.
Zhivko Yordanov bravo,ха така!От мен късмет!
Стоян Петров а от нас голове и победи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар