четвъртък, 30 август 2012 г.

Депутатът Стефан Господинов търси спонсор на ФК "Силистра 2009", Тихомир Ченешков се връща от Полша и поема нападението на отбора


Депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов, на когото БСП все още дири дипломата от ВУЗ, преди време плати издаването на лични карти на десетина клошари от Силистра и им осигури подслон в две години подред. Тези дни за пореден път той се опита да събере „червени точки” в избирателния си район, след като изплати премиите на футболистите от аматьорския „Силистра 2009”. Заедно с координатора на партията в Дулово Тодор Тодоров, който е общински съветник в по-малкия добруджански град, те изненадали миналата неделя играчите по време на купона им в чест на първата победа на отбора във „В” Североизточна АФГ. „Никой не очакваше жеста им, както и обещанието да се потърси основен спонсор на отбора за настоящото първенство; дадоха първите премии на момчетата, осигуриха средствата за картотекиране и за депозит в регионалната централа на БФС във Варна, ангажираха се с разходите за домакинските мачове, премии, екипировка, зимна подготовка”, заяви за „24 часа онлайн” президентът на клуба Стоян Петров – Стаки. „Парите са лични и нямат общо с партия ГЕРБ”, обясни за медиите Господинов чрез регионалния партиен говорител Константин Стоилов. Депутатът потвърдил, че наистина е поел ангажимент да убеди фирма, която да се ангажира със силистренския футбол. Засега община Силистра е единствен партньор на ФК „Силистра 2009”. „Имаме заделени в бюджета 21 000 лева, но само за детско-юношеската школа, ще дадем обаче със символичен наем ст. „Луи Айер” за нуждите на клуба, като решението предстои да вземе Общинският съвет”, каза кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов. От няколко дни насам работници от програмата за заетост почиствали стадиона, чийто терен е в незадоволително състояние. Първия си домакински мач силистренските футболисти играха на стария стадион „Доростол”, който бе ремонтиран по проект при предишното общинско ръководство. За него бяха похарчени близо 300 000 лева, вкл. и за нови чимове, седалки за трибуните и собствен кладенец за вода. В ръководството на силистренския тим, поело щафетата от фалиралия след отказването му от Източната "Б" ПФГ „Доростол” щели да бъдат доволни, ако се намерят 25-30 000 лева от спонсори. Разпратени са покани до над 100 фирми, за да помогнат и те за издръжката на футбола в Силистра. 300 души посетиха първия мач и дариха 203, 34 лв в специална дарителска урна вместо пари за вход, тъй като клубът засега няма право да пуска билети.
И в предишни години в Силистра депутат, избран от 20-ти МИР, се ангажирал с футбола. Преди 7 години Добромир Гущеров от БСП стана президент на тогавашния ФК „Доростол 2003” и в продължение на близо година плащаше всички сметки на отбора. Дори назначи играчите на твърди заплати с пълни осигуровки. Нареди да направят и проект за ремонт на представителния стадион, който бе предоставен на общината. Впоследствие заради други свои бизнеспроекти Гущеров се оттегли от ангажиментите си към силистренския футбол.

Игралият доскоро в Полша 193-сантиметров таран Тихомир Ченешков се завръща в Силистра, за да поведе нападението на „Силистра 2009”. Силистренци се надявали Ченешков да има картотека до първото от двете поредни гостувания. Те останаха без единия от нападателите си, след като 25-годишният Станислав Събев се контузи срещу „Локомотив” - Каспичан и ще отсъства поне месец.

Няма коментари:

Публикуване на коментар