събота, 25 август 2012 г.

Плувен маратон в Силистра - за здраве и самочувствие


             25 август 2012 г. 10,30 ч. СНЦ "Дунавски клуб-Силистра", 69 плувци са готови за старт в най-масовия маратон в р. Дунав през последните години. Комендантът на проявата Пенчо Великов раздава последни команди. Народът се е накачулил да гледа сеир, повечето стискат палци за своите близки и приятели. Фоторепортерка е заела позиция, за да фокусира внимание върху най-добрите. Започна брауновото движение в реката. Организаторите - СНЦ "ДК" и община Силистра, пишат грамотите за участие: 30 не стигат, допечатват ги. 
              
           Шефът на пожарните служби Румен Мъров междувременно е приключил с полета на своя аероплан. На финала кметът д-р Юлиян Найденов раздава грамотите: във фотокадъра са Мирослав Миткин и синът му. Роденият в Силистра 67-годишен Иларион Рибаков, шеф на музей в Москва - на заден план с вдигнатите ръце, е щастлив със своя прощъпулник в река Дунав; на преден план са сем. Димитрови от Германия - Благовеста, Хайке и Стоян, родом от Силистра.  На преден план е 71-годишният Георги Ганчев, най-възрастен участник в проявата. Най-малката участничка Яница е в прегръдките на баща си след първия си маратон в река Дунав. 

         53-годишната мед. сестра Ева Спиридонова бе най-"възрастна" в маратона при Силистра, но с най-млад дух. Руини на 10 века за пореден път станаха ням свидетел на героизма на силистренци от 7 до 71 години, преплували река Дунав при ниски води, но с голям ентусиазъм,..за да се вее знамето в чест на победителите над...себе си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар