понеделник, 13 август 2012 г.

Русенци учат силистренци на сътрудничество за трансгранични изложения

Област Силистра бе победител в конкурса "Еден 2010"
с проекта "7 състояния на водата"

Русенската търговско-индустриална камара учи силистренци чрез двумодулен информационно-обучителен семинар как да участват в специализирано изложение. Той е на 14 август от 9 часа в хотел "Данубе". Събитието се организира в рамките на  проект  CBC Fairs – Сътрудничество за трансгранични изложения”, финансиран по Оперативна програма трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013. Участници в него са фирми от сферите на туризма и селското стопанство. Туристическите фирми имат възможност да направят и изложение в специален щанд, но на панаир във Враца 14-16 септември 2012 г. Селскостопанските производители ще бъдат пратени на тридневно селскостопанско изложение в Румъния в периода 12-14 октомври 2012 в град Слатина с участието на  60 фирми от област Олт.
В сряда отново в Силистра ще има петчасово информационно бюро в офиса на Силистренската търговско-промишлена палата. Семинарът ще се проведе на 14 август 2012 г. от 9.00 ч. в конферентната зала на хотел „Данубе“ в град  Силистра. Участниците в семинара ще се запознаят със следните теми:Начини за участие и представяне на специализирано изложение; Основни ползи от участие в специализирани изложения”; Как да подредим и организираме изложбения щанд, използвайки оптимално ограничена площ”; Добри практики за успешно представяне на изложение”. Лектори са Милен Добрев и Стела Дионисиева, съответно координатор проект и асистент на проекта CBC Fairs. За всички желаещи да получат информация за събитията по проекта и условията за участие в последващите мероприятия, на 15 август 2012 г. от 11 до 16 ч. ще бъде организирано информационно бюро в офиса на Силистренската търговско-промишлена палата (ул. „Патриарх Дамян” № 5).
Проектът „CBC Fairs – Сътрудничество за трансгранични изложения” се изпълнява от Русенска търговско- индустрилна камара в партньорство с румънската неправителствена организация от гр. Слатина - Европроджект и Търговско - промишлена палата гр. Враца. Основната идея на проекта е чрез серия от мероприятия като търговски изложения в областта на строителството, туризма и селското стопанство, икономически мисии с представители на фирми от споменатите браншове, информационни семинари и рекламни кампании, да подпомогне българо-румънските бизнес партньорства и да генерира нови. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар