понеделник, 27 август 2012 г.

"24 часа": Сергей Станишев за скандалната реплика на Антон Кутев: За вицове наказания се налагаха в друго време


Председателят на НС на БСП Сергей Станишев излезе с позиция по повод скандала околоинтервюто на Антон Кутев, в което сравни БСП със СПИН, и реакцията на част от партията срещу него, съобщиха от пресцентъра на БСП. В позицията на Сергей Станишев се казва:
От няколко дни наблюдавам опитите на функционери на БСП и хора отвън да раздухат един доста измислен скандал. Разбирам добре мотивите на Бойко Борисов, който се стреми да отвлече вниманието от големите провали на неговото управление - от неспособността на правителството да овладее ценовия шок върху хората; от корупцията и злоупотребата с власт; от партийното овладяване на ГЕРБ на бизнес и медии; от провала за Шенген и проблемите в системата за сигурност; от разграбването на държавата. За всичко това правителството носи вина и отговорност, но иска да избегне дискусия. Не разбирам обаче функционери от БСП, които се стремят едно изречение - преразказ на виц, да превърнат едва ли не във водеща тема за партията, да раздават оценки, да заклеймяват, да искат оставки.
Може да има различни мнения за фразата на Антон Кутев. Струва си да припомня, че за вицове наказания се налагаха в друго време и се надявам БСП отдавна да е забравила подобни подходи. Заслужава си да посоча за колко безобразия на ГЕРБ - именно медийният секретар на БСП е острието на атаките ни, а точно това дава самочувствие на нашите членове и симпатизанти. Когато някой раздава оценки, е добре да се замисли за собствените си действия и резултати.
Има много по-важни въпроси, на които най-активните по темата би трябвало да отговорят - това ли вълнува днес най-много българите, които се борят за оцеляване; това ли вълнува най-много симпатизантите на нашата партия; достатъчно ли е направил всеки един от тях за разобличаването на гафовете и престъпленията на ГЕРБ; чии интереси волно или неволно обслужват? На много от тези въпроси имам отговор и информация. За пореден път някои водят вътрешни битки заради лични амбиции на гърба и за сметка на БСП.
За мен пред БСП има само една цел - да бъде свалено от власт това зловредно, опасно и арогантно управление и да се предложи на хората алтернатива за европейско модернизиране на България и достоен живот. Всичко останало в добрия случай е липса на политически усет и преценка, а в лошия - подпомагане на политическия опонент. Към всяка проява на последното ще бъда безкомпромисен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар