четвъртък, 14 юни 2012 г.

ФАКТ Е ПРЕМИЕРАТА НА ПИЕСАТА "ЧАС НА КЛАСА" НА ТЕАТРАЛНА СЦЕНА В СИЛИСТРА!Театрално студио „Питър Пан” към Професионалната гимназия за стопанско управление, администрация и услуги (ПГСУАУ) „Атанас Буров” – гр. Силистра с ръководител Христо Христов постави пиесата на Лора Лазар „Час на класа”. Премиерата бе на 14 юни на сцената на ДТ „Сава Доброплодни”. Участваха: КЛАСНАТА-Ивелиана Кулева; ОЧИТЕ(ВИКИ)-Теодора Драганова; ГУГЛЕТО-Николай Пехливанов; ФОЛКА-Виктория Стоянова; МАЧО-Александър Иванов; НЮЗА-Росица Ивайлова; ДЖЪНКИ-Кирил Димитров; ХЕЙТИ-Екатерина Ангелова; МАРГАРИНА(МАРГАРИТА)Денислава Добрева; ОБРАЗА-Александър Железов.
През учебната 2011/2012 година  ПГСУАУ „Атанас Буров” е включена в проекта УСПЕХ на МОН под надслов „Да направим училището привлекателно за младите хора”. Реализирането на пиесата „Час на класа” от театралното студио към гимназията е част от този интересен проект. Очаква ви преживяване с много адреналин, конфликти и искрена емоция. Клас стани! Да посрещнем нашите герои от „Час на класа”! Автор на пиесата е талантливата българска писателка, брилянтната Лора Лазар. Тя създава незабравими образи – истински и непредсказуеми, като самият живот. Лора Лазар е псевдоним на младата дама, която желае да остане анонимна.  Автор е на романите: „Чашата на проклятието”, „Грешният квартал”, „Маце назаем” и на пиесите: „Мементо”, „Графити”, „Дом за Коледа”, „Час на класа”. Лора Лазар е завършила Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов” – гр. Казанлък и Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност история, философия, със специализация по културология. Лора Лазар пише увлекателно, умно, точно и сочно. Тя е българското откритие в криминалния жанр, където доброто и злото са в постоянен антагонизъм. „Час на класа” е истинска арена на страсти. Толкова много болка, гняв, агресия, самоотричане, конфликти с родители...
Ескалация на напрежението. Тежки като куршуми думи. А колко малко трябва – искрена обич за спасение на тези млади души. Една добра дума. Една подадена ръка, истинска  ангелска закрила. Пиесата  е емоционален взрив в търсене на най-свидното. Гледайки пиесата, вие ще го откриете, за да ви зареди със сила и самочувствие. Постановката е на младия актьор Христо Христов, ръководител на Театрално студио „Питър Пан”. Той е завършил висше образование във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, специалност „Публична администрация”. Самият Христо Христов е възпитаник на Професионалната гимназия за стопанско управление, администрация и услуги в Силистра. Герои. Технически лица: Специална благодарност към г-жа Дочка Милушева – директор на гимназията, към г-н Иван Драголов и неговия екип от Силистра в рамките на  Театрално-продуцентски център- Добрич! Приятно гледане! Да вдигнем завесата! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар