петък, 29 юни 2012 г.

ОДМВР -Силистра е №3 по разкриваемост на престъпленията в страната


Постигнатите резултати ми дават основание да поставя много добра оценка за работата на ОДМВР-Силистра през първото полугодие на 2012 г., каза пред журналисти днес комисар Ивелин Иванов, ръководител на ведомството, личи от съобщение на ОДМВР. Той, заедно със зам.-директора комисар Дянко Дянков и началника на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” дадоха пресконференция по случай професионалния празник на служителите на МВР - 5 юли.
 Комисар Иванов изтъкна, че постигнатото ниво на разкриваемост на криминалните престъпления подрежда ОДМВР-Силистра на трето място в страната. Тези резултати са реализирани в условията на силно редуциран числен състав, като се очаква в скоро време след спечелен конкурс да започнат работа нови 30 полицейски служители. Осем са наградените служители на Силистренската дирекция от главния секретар на МВР, други 125 са отличени от директора и началниците на районните управления за едногодишен период. Като относително спокойна определи оперативната обстановка в Силистренска област комисар Дянко Дянков, зам.-директор на ОДМВР. Той посочи, че се запазва тенденцията на намаляване на криминалната престъпност, като за първото полугодие на 2012 г. регистрираните престъпления са със 124 по-малко от същия период на м.г. Структуроопределящи са имуществените престъпления, а тези срещу личността имат нисък дял. Сериозен спад бележи и регистрираната детска престъпност, отбеляза още комисар Дянков.
По линия на пожарната безопасност е регистриран ръст на обслужените произшествия от 357 за първото полугодие на м.г на 413 през тази година,  съобщи началникът на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар инж. Румен Мъров. По-малко с 26 обаче са пожарите с материални щети. Няма загинали граждани през периода, пострадалите са трима. Опазването на реколтата от пожари е непосредствената задача за изпълнение от службите за пожарна безопасност, каза комисар Мъров. През настоящата година се осъществява контрол върху 555 020 дка масиви пшеница, ечемик и рапица, в жътвата са допуснати за участие 197 комбайна и 556 автомобили, трактори и сламопреси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар