понеделник, 25 юни 2012 г.

Премиера на 27.06.2012 г. /сряда/ от 17.30 часа в Куклен театър-Силистра. Един поставен проблем и много решения - с участието на публика и млади таланти...



За първи път в Силистра ще бъде представен форум-спектакълът „Час по междучасие”, като вид иновативна театрална практика. Характерното при него е, че сценарият бива писан  от самите актьори, които представят проблем в неразрешена форма, и с помощта на публиката се търсят различни решения. В арт заниманията по форум – тетър участваха 30 младежи от ПГСУАУ Атанас Буров и Дом за деца Димчо Дебелянов. През изтеклите месеци успяхме да обединим чрез изкуството младежи от различни социални групи в т. ч и младежи лишени от родителски грижи, които чрез театъра подобриха общуването по между си, станаха по-толерантни, успяха да говорят за проблемите, да се противопотавят на агресията и сами да търсят решения. - споделят от екипа по проекта.
От началото на година, когато стартира проекта, до момента са проведени 60 арт – занимания по фотрум – театър в двете групи, бе съдаден сайт www.hand-by-hand.net представящ работата на групите, проекта и финансиращата организация и бе направен спектакъл поставящ проблема с агресията, толерантността и себеуважението.
            Премиерата на Час по междучасие е на 27 юни 2012 г. от 17.30 ч. с вход свободен, на сцената на Кукления театър в Силистра, като финална проява на проекта „Ръка за ръка” реализиран от сдружение „Новите Млади” в Силистра и финансиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи”.
           

WCIF_Hor_Fullname_BG_3C_CMYK

Няма коментари:

Публикуване на коментар