понеделник, 9 януари 2023 г.

В Дулово помагат на изпаднал в нищета вдовец – майстор на народни инструменти

По публикация от профила на инж. Невхис Мустафа във Фейсбук: Искам да ви разкажа една история за един майстор на музикални инструменти, по-конкретно на саз. Много фин и скромен мъж, останал вдовец преди 40 дни с 6-годишно момченце. Целия му живот е прекаран в изобретяване и ремонт на дървени инструменти, както и на въпросния вид от струнен тип.

Преди два дни по случая е сигнализирал местен полицай, обяснявайки, че въпросният мъж на име Джафер има необходимост от помощ, включително за къщата, в която живее под наем, тъй като домът е в окаяно състояние.  Полицаят е реагирал незабавно и е напълнил чанта с хранителни продукти, след което се обажда на г-жа Мустафа, която влиза в ролята на посредник с хората, отзовали се за съдействие под една или друга форма.

Направена е организация за следващата неделя да се помогне квартирата да придобие вид, в която детенцето и бащата да живеят нормално, като е осигурена и кметска намеса в процеса на стъкмяване на въпросната къща. Местен бизнесмен също е подал ръка и ще назначи Джафер на работа, а ресторантьор и бизнесмен ще дават безплатна храна всеки ден на изпадналото в нищета семейство, на което са доставени дърва за огрев и дрехи.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар