четвъртък, 27 октомври 2022 г.

Годишна научна конференция в Силистра и представяне на роман на професор от Велико Търново


С начало 17 ч. в зала "Диоген Вичев" на Регионална библиотека Силистра: представяне на романа "Късна смърт" на Иван Станков - доктор на науките; професор, дългогодишен преподавател по българска литература във Великотърновския университет.





27 октомври 2022 година. Д-р Кремена Митева от Дом паметник "Йордан Йовков" Добрич откри изложба за словото на "певеца на Добруджа" във фоайето на Филиал Силистра на Русенския университет. Тя е част от програмата за започналата Годишна научна конференция с два пленарни доклада по покана на доц. д-р Румяна Лебедова - директор на Филиал Силистра: на проф. дфн Иван Станков от Велико Търново - за Йордан Йовков (вчера, днес и утре), и на проф. дин Георги Атанасов от Регионален исторически музей - Силистра - за културно-историческото наследство в Силистра.

Романът "Късна смърт" е отпечатан в Издателска къща "Хермес" и може да бъде предварително закупена както от книжарници "Везни 55" в Силистра, така преди и по време на представянето й. Освен преподавател във ВУЗ, Станков е писател и преводач, израсъл в град Русе, където е завършил средно образование, но е роден през 1956 г. в с. Гомотарци, Видинско. В романа "Действието се простира от епохата на Стамболов до наши дни: неритмично и с нелинейна хронология, с ретроспекции и интроспекции. Около любовта на основните герои – двама мъже и една жена, несъединени самотни върхове на любовен триъгълник, преминават фигури и на реални исторически личности, повечето от които са само щрихирани" (www.oshte.bg).

Няма коментари:

Публикуване на коментар