вторник, 11 октомври 2022 г.

Актрисата и художничка Диана Димитрова откри изложба в редакция на столично списание


 Сн. 
impressio.dir.bg

Поредната си изложба с картини подреди в редакцията на издаваното от Любен Дилов-син списание „I`Euroepo“ актрисата и художничка Диана Димитрова, която е завършила силистренското Средно училище „Никола Вапцаров“. Тя стана известна на широката публика първо в телевизионни сериали, после с ролята на Ирина от „Тютюн“ във Варненския драматичен театър, а вече е част от състава на Малък градски театър „Зад канала“ в София. Там й предстои премиера в главна роля в пиеса по „Червено и черно“ (Стендал).

Все още не гастролирала в Силистра в нито едно от качествата си – на актриса и художничка, с които е популярна в обществото. При представянето на изложбата с репортаж по една от националните телевизии тя заяви: „Душите на картините се явяват в малките часове“. От признанията й пред камерата разбираме, че „къпе“ картините си („маркуч – платно – баня“) и е горила рамки на свои творби. Рисувала е и  с кръвта си, за да получи важен краен ефект, а именно…червена боя.

В профила си във Фейсбук Диана сподели, че 8 от картините от изложбата й са откупени само няколко дни след старта на версинажа, но ще останат до нейното „закриване“ в края на м. октомври. Миналата година в софийска голерия през м. ноември бе изложбата на актрисата, наречена „Жената“. Преди време добруджанката родом (родена е в Добрич, расла е в Кайнарджа, завършила е училище в Силистра), която е автор и на три детски книги, взе участие в предаването „Извън играта“ на БНТ.

Там тя сподели, че като абитуриентка заради кандидатстване в Художествена академия пропуснала да изиграе ролята на Албена в едноименната пиеса на тогавашния ученически театър в Силистра „Малък театър зад чина” с ръководител Мира Бонжева (тогава актриса, понастоящем монахиня в Каранвърбовски манастир „Св. Марина“ край Русе).

Няма коментари:

Публикуване на коментар