четвъртък, 17 юни 2021 г.

Добруджанец родом откри изложба в СОК „Камчия“, представяща „маршалите на Победата“

В профила във Фейсбук на добруджанеца родом Валентин Събков, който е историк, живеещ във Варна, четем пост от 14 юни 2021 г.: В една от залите на Санаторно-оздравителен комплекс Камчия по Черноморието беше открита моя историческа изложба, наречена Маршалите на Победата. Всичко мина страхотно. Благодаря на Генерално консулство на Руската федерация в град Варна, на домакините и на всички, които участваха в организирането на това събитие".

Потвърждение на неговите думи намираме и в сайта www.kamchia-corporate.com, откъдето е и снимката към материалаа: "Тържествената програма бе открита с изложбата „Маршалите на победата“. Децата от Вокалната група на ЧСУ „Юрий Гагарин“ поднесоха специални поздрави към гостите, като Моника Михалчева от 6-и клас изпя песен, а Боян Иванов и Елена Вишнякова рецитираха стихотворения."

Валентин Събков: Изложбата Маршалите на Победата“ беше открита на 14 юни в СОК  Камчия, който и я финансира. С материалите ми помогнаха от Централен музей на Въоръжените сили на Руската федерация в Москва. С корекции и други въпроси помощ плучих и от Генералното консулство във Варна. Идеята ми възникна още в края на миналата година при разговор с Владимир Климанов - Генерален консул на Руската федерация във Варна, на когото представих официално писмо с мои идеи за историческа работа. Преди това още там на 12 април беше представена моя изложба за 60 г. човек в космоса. Дадох специално интервю за медии от Москва. От художествена страна ми помогна Живко Рухов, който преди години е работил като художник в Драматичен театър Силистра“.

Архив ВЕРСИНАЖ (www.jordansilistra.blogspot.com/2020/10/blog-post_19.html): През м. октомври м.г. в откритото пространство пред Регионална библиотека „Партений Павлович“ Силистра бе проведено дългоочакваното представяне на сборника „Без борба – няма свобода“ с участието на неговия автор Валентин Събков – историк и изследовател. Литературно-историческата и патриотична проява бе част от програмата от повече от десет събития в област Силистра, станали факт през последните няколко месеца. Тя бе посветена на 80-ата година от подписването на Крайовския договор, върнал Южна Добруджа към майката родина България и наложил преселение на близо 70 000 българи от Северна Добруджа в прародината на техните деди“.


.

Няма коментари:

Публикуване на коментар