понеделник, 14 юни 2021 г.

Силистренски хорове със специални награди от фестивал за православна музика в Попово







Жури с председател Милен Иванов от БНТ присъди дипломи за специални награди от Третия национален православен фестивал "Св. св. Кирил и Методий" - Попово 2021, на диригентите на два силистренски състава: на Лидия Кулева - Смесен хор "Седянка" Силистра при НЧ "Доростол", и на Йорданка Димова - хор при катедрален храм "Св. св. първоапостоли Петър и Павел" - Доростолска епархия с център Силистра.

Във фестивала участваха над 15 хора, вкл. професионални, от 10 града в страната - Силистра, София, Пловдив, Шумен, Русе, Ловеч, Балчик, Добрич, Тервел и др. Екип на РТВЦ Русе засне изпълненията на певческите формации за БНТН. Важна част от него са и две дами, чийто живот е свързан със Силистра - силистренката родом Светла Бъчварова, тон режисьор и режисьор в телевизионния център, а сценарист на продукцията е Бояна Шандуркова, която преди години бе в журналистическия екип на Радиовъзел Силистра.


Смесен хор "Седянка", който е сред малкото, участвали и в трите издания на фестивала, в първите два от които е носител на трета награда, бе поканен да изнесе допълнителен концерт в православния храм "Св. Иван Рилски" в село Славяново, Поповско, придружаван от председателя на журито Милен Иванов от БНТ (на снимката) и от Йордан Габровски.

Няма коментари:

Публикуване на коментар